Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa 08.02.2012

ro

08 Feb, 2012 16:34 778 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 2 acţiuni pe linie de investigaţii criminale, fiind aplicate 6 sancţiuni în valoare totală de 2200 lei.

În ceea ce priveşte faptele antisociale, în ultimele 24 de ore, poliţiştii au fost sesizaţi şi au constatat 4 evenimente.

Cercetată de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor

         Lucrătorii Biroului de Investigare a Fraudelor Medgidia au documentat activitatea infracţională a lui A. F., de 47 ani, din Medgidia, care la data de 02.02.2012, deţinea la domiciliu 10.140 ţigarete (507 pachete), nemarcate fiscal pe teritoriul României.
Aceste produse au fost cumpărate de cea în cauză la finele anului 2011, din oborul Constanţa, de la persoane necunoscute, cu suma totală de 338 lei, în scopul revânzării pe teritoriul Municipiului Medgidia.
Faţă de aceasta, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de deţinere, depozitare a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia şi deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, peste limita a 10.000 ţigarete. 

Cercetat de poliţiştii din Cernavodă pentru braconaj

       La data de 07.02.2012, ora 15.00, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din Cernavodă, au fost sesizaţi de către un paznic de vănâtoare din cadrul Fondului 12 Cochirleni, cu privire la faptul că, un autoturism Dacia papuc, de culoare albă, se deplasează pe malul drept al C.D.M.N., în aval şi este suspect de comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic.
     Deplasaţi cu operativitate în locul indicat, oamenii legii l-au depistat pe B. ANDREI, de 24 ani, din localitate, în autoturismul cu care se deplasa fiind găsită o puşcă de vânătoare neletală, cu alice, calibrul 5,5 mm, precum şi un fazan împuşcat, totodată, stabilindu-se că acesta nu posedă permis de port armă.
     Arma şi muniţia aferentă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, autoturismul indisponibilizat, iar suspectului i-a fost întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate.
  
Cercetaţi de lucrătorii Secţiei 3 de Poliţie Rurală Mangalia

      În data de 07.02.2012, ora 15.00, lucrătorii Secţiei 3 de Poliţie Rurală Mangalia au fost sesizaţi telefonic despre faptul că, în comuna Tuzla, proprietarul unei case aflate în construcţie a surprins două persoane, în timp ce sustrageau bunuri din interiorul acesteia.
     Deplasându-se la adresa indicată, poliţiştii l-au găsit pe proprietar şi un bărbat ce acuza a dureri la un picior, iar din primele cercetări s-a stabilit că proprietarul a surprins doi bărbaţi care sustrăgeau dulapi din lemn din interiorul casei ce nu e prevăzută cu uşi, moment în care unul a sarit de la etajul 1, iar celălalt a reuşit să fugă.
      Persoana rănită a fost identificată ca fiind B. Valerică, de 31 de ani, din Tuzla, pentru care s-a solicitat intervenţia unui echipaj de Ambulanţă, ce l-a transportat la Spitalul Judeţean Constanţa pentru investigaţii şi acordare de îngrijiri medicale.
  Cea de-a doua persoană a fost identificată, ca fiind V. Gheorghe, de 53 de ani, din Tuzla, ambele fiind cercetate în stare de libertate de lucratorii Secţiei 3 Poliţie Rurală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat . 

Tâlhari reţinuţi de poliţiştii constănţeni

În data de 05.02.2012, ora 17:00, poliţiştii Secţiei 3, acţionând pe linia prevenirii şi combaterii faptelor cu violenţă în zona Gării Constanţa, s-au sesizat  din oficiu cu privire la faptul că 2 indivizi au ieşit în fugă de pe peronul Autogării Constanţa-Sud, către Parcul Gării, iar în urma acestora o femeie de aproximativ 50 ani striga după ajutor.

Oamenii legii au urmărit persoanele suspecte, reuşind prinderea şi imobiiozarea uneia dintre ele pe bulevardul Ferdinand. Acesta a fost identificat ca fiind C. SILI, iar în apropierea sa, pe sol, s-a găsit o poşetă conţinând acte pe numele victimei şi suma de 9 lei.
        Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că victimei, ce aştepta autobuzul pe o bancă, din incinta autogării, i-a fost distrasă atenţia de către un individ, iar un altul i-a sustras poşeta, pe care o ţinea alături de alte sacoşi pe aceeaşi bancă.
  Prejudiciul în valoare de aproximativ 200 lei, a fost recuperat integral, iar în data de 07.02.2012, lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, l-au identificat depistat şi pe S. TAIFUN, de 26 ani, din C-ţa, cea de-a doua persoană suspectă de comiterea faptei, pe numele său fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii