Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ

ro

24 Mar, 2014 14:27 1050 Marime text
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Peste 400 kilograme de peşte confiscat de poliţiştii de frontieră
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând şase cetăţeni români care transportau, cu două autoturisme şi două bărci cu motor, cantitatea de 414 kilograme de peşte fără documente justificative, precum şi plase de pescuit în lungime de 549 m.
● În data de 22.03.2014, în jurul orei 12.20, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina i-au depistat pe Lacul Fortuna pe H.D. în vârstă de 26 de ani şi H.F. în vârstă de 24 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea, în timp ce efectuau activităţi de pescuit dintr-o ambarcaţiune din fibră de sticlă.
În urma verificării ambarcaţiunii au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 11 plase de pescuit tip avă, în lungime totală de 549 m.
● În data de 23.03.2014, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea, au oprit pentru control pe raza localităţii Văcăreni, un autoturism marca Dacia Logan, în care se aflau B.M. în vârstă de 60 de ani şi C.V. de 48 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Iaşi.
În autoturism a fost gasită cantitatea de 1,700 kilograme icre de ştiucă şi 127 kilograme de peşte din speciile  scrumbie şi caras, pentru care cele două persoane nu aveau documente justificative de provenienţă şi transport.
● Tot ieri, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul cadrul S.P.F. Isaccea au oprit pentru control în zona de competenţă, un autoturism marca Opel condus de C.T. în vârstă de 49 de ani, domiciliat pe raza judeţului Vrancea.
În urma verificării autoturismului a fost descoperită cantitatea de 108 kilograme de peşte din speciile caras, ştiucă şi crap, pentru care conducătorul auto nu avea documente justificative de provenienţă şi transport.
● În aceeaşi zi, în jurul orei 20.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea, l-au depistat pe malul canalului Lipoveni, pe I.A de 26 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Tulcea, în timp ce descărca dintr-o ambarcaţiune din fibră de sticlă cantitatea de 179 kilograme de peşte din speciile caras, şalău, ştiucă şi plătică. Persoana în cauză nu a putut justifica provenienţa peştelui cu documente legale.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 414 kilograme de peşte şi 1,700 kilograme de icre, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum şi ambarcaţiunile în cauză şi motoarele acestora.
          Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere, transportul, sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor, ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, „nedeţinerea licenţei de pescuit comercial şi folosirea de către persoanele neautorizate a uneltelor de pescuit tip avă”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Tulcea    
                    

Inspector principal de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii