Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ 18.03.2011

ro

18 Mar, 2011 17:20 1062 Marime text

Buletin de presă

În ultimele 24 de ore poliţiştii constănţeni au desfăşurat activităţi de prevenire, constatare, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate.
La nivelul judeţului au fost organizate: 1 razie de către Poliţiia Medgidia şi 12 acţiuni, fiind aplicate 98 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.555 lei.
Pe linie de investigaţii criminale au fost organizate şi efectuate 3  acţiuni, fiind aplicate 5 amenzi în valoare totală de 1500 lei, de către Serviciul Investigaţii Criminale, Secţiile 3,4.
 Pe linie de ordine publică s-au desfăşurat  7 acţiuni, fiind aplicate 22 amenzi în valoare totală de 2.534 lei, de către Secţiile 1,2,3,4 şi Poliţia Băneasa.
Pe linie de investigare a fraudelor a fost executată o  acţiune, fiind aplicată o  amendă în valoare totală de 5000 lei, de către Biroul de Investigarea Fraudelor Mangalia .
Pe linie de circulaţie rutieră a fost executată o  acţiune, fiind aplicate 70 amenzi în valoare totală de 3.551 lei, de către Serviciul Rutier Constanţa.
           În ceea ce priveşte faptele antisociale înregistrate în ultimele 24 de ore pe raza judeţului, au fost sesizate la poliţie 30 evenimente, din care 14 evenimente împotriva avutului privat, 1 eveniment  la regimul circulaţiei rutiere şi 15 evenimente de altă natură.

Ø Infracţiuni de natură judiciară

         Poliţiştii din Negru Vodă cercetează în stare de libertate pe C. Florian de 41 ani, B. Alexandru de 19 ani, A. Vasile de 20 ani, S. M. de 17 ani,  din localitatea Chirnogeni judeţul Constanţa, pe M. Tiberius de 21 ani, R. Ion de 26 ani şi Gheorghe Ş.  din oraş Negru Vodă, întrucât în data de 17.03.2011 au fost prinşi în flagrant în timp ce sustrăgeau componente metalice de la o staţie de irigaţii amplasată în extravilanul localităţii.

În data de 17.03.2011, ora 22.30, poliţiştii din Băneasa împreună cu cei din Oltina, au prins în flagrant pe G. Ionel, de 45 ani, S. Ionel, de 30 ani şi R. Gigi, de 35 ani, toţi din oraş Băneasa, care sustrăgeau conductori electrici din aluminiu aflaţi pe stâlpii din beton, de pe raza localităţii Oltina, prin folosirea unei scări metalice, şi a unui topor.
Întrucât aceştia nu s-au supus somaţiei verbale a poliţiştilor, încercând să fugă,  oameniii legii au făcut uz de armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical, ulterior reuşind să-i imobilizeze pe cei trei suspecţi.
În autoturismul acestora a fost găsită cantitatea de 500 kg conductor electric, urmând ca societatea păgubită să stabilească valoarea prejudiciului creat.

Pe numele celor trei suspecţi au fost emise ordonanţe de reţinere, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.
  
În data de 17.03.2011, ora 16.30, poliţiştii din Topraisar au  depistat pe raza comunei, un atelaj hipo în care se aflau T. Emil, de 27 ani şi T. Ionel de 24 ani, ambii din comuna Mereni judeţul Constanta.
Aceştia transportau  mai multe bucăţi sârmă şi bare metalice (armături), în greutate totală de 240 kg.
 În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că acestea provin de la distrugerea a două  jgeaburi aeriene de irigaţii.
          Valoarea prejudiciului urmează să fie stabilită de către reprezentanţii societăţii prejudiciate.
     Pe numele celor doi a fost întocmit dosar penal fiind cercetaţi în stare de libertate pentru furt calificat .

Ø Infracţiuni de natură economico-financiară

Ofiţerii Serviciului  de Investigarea Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa  au documentat activitatea infracţională a lui M. Marian de 44 ani, din Nicolae Bălcescu şi a lui M. Mircea de 29 ani, din Constanţa, care în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea Lumina, au omis să înregistreze în evidenţele contabile veniturile obţinute din vânzarea de cereale în cursul lunii septembrie 2006 către două societăţi comerciale din Constanţa, prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului fiind în sumă de 881.703 lei.

Ofiţerii Biroului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia au început urmarirea penală faţă de Mihai I.  de 67 ani, din Fetesti, judeţul Ialomita şi C. Adi, de 49 de ani, din Bacău  pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
Aceştia, în cursul anului 2009, în calitate de administratori la SC Perfect Metal SRL, nu au evidenţiat în contabilitate mai multe facturi fiscale, creând un prejudiciu calculat la bugetul de stat  în valoare 69.820 lei, societatea acestora fiind înregistrată  la un sediu fictiv din comuna Mereni, judeţul Constanţa.

Ø Infracţiune la regimul circulaţiei rutiere

În data de 17.03.2011, ora 11:30, poliţiştii din Nicolae Bălcescu, l-au depistat şi scos din trafic, pe numitul Ţ. Laurenţiu, de 43 ani, din localitate, care a condus un autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.


 Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate. 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii