Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:36 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A încercat să înşele vigilenţa organelor judiciare şi s-a ales cu un alt dosar penal

ro

18 Oct, 2012 01:16 865 Marime text

Un bărbat a fost arestat preventiv şi un altul care se sustrage urmăririi penale a primit mandat de arestare preventivă în lipsă pentru trafic de droguri de risc

În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa, a fost documentată activitatea infracţională privind pe H. C., de 34 de ani şi C. A. G., de 36 de ani, ambii din mununicipiul Constanţa, cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor incriminate de Legea 143/2000 privind regimul stupefiantelor şi trafic de droguri de mare risc.

În fapt, se reţine că la data de 14.08.2012, la solicitarea lui C. A. G., H. C. a scos din ţară şi a transportat în Bulgaria 689 comprimate MDMA (drog de mare risc) pe care apoi, prin intermediul unei femei, i le-a predat lui G. M., pentru ca acesta să le aducă înapoi în România. Urmare denunţului lui C. A. G., G. M. a fost prins în flagrant la data respectivă în timp ce introducea cele 689 comprimate în România prin PTF Negru Vodă.

Pe parcursul cercetărilor a rezultat că cele 689 comprimate au fost procurate anterior de C. A. G. din Germania şi introduse de acesta în România.

Totodată, a reieşit faptul că C. A. G. a iniţiat acest demers, cu sprijinul lui H. C., pentru a-şi creea o situaţie juridică favorabilă, respectiv de a formula un denunţ pentru trafic de droguri în urma căruia să se realizeze un flagrant, situaţie care să îi permită aplicarea dispoziţiilor art. 19 din Legea 682/2002 privind protecţia martorilor şi să-i faciliteze astfel reducerea pedepsei de 14 ani de închisoare pentru iniţiere şi conducere a unui grup organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism pentru care a fost condamnat în primă instanţă într-un alt dosar.

Având în vedere materialul probator administrat în cauză, H.C. a fost prezentat la Tribunalul Constanţa, care a emis mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru o perioadă de 29 de zile, pentru trafic de droguri de mare risc.

Tot cu această ocazie, magistraţii au emis mandat de arestare preventivă în lipsă privind pe C. A. G care se sustrage urmăririi, pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi în stare de libertate G. M., de 39 de ani şi N. G., de 21 de ani, ambii din Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii