Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:40 19 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șase titluri de campioană a României! Clubul de rugby Farul Constanța, în faliment pentru 120.000 de euro. Ce a decis Tribunalul

ro

08 May, 2021 00:00 1085 Marime text

 
  • Echipă cu şase titluri de campioană a României în palmares, Farul Constanţa s-a retras, în martie 2015, din prima ligă a rugby-ului românesc, din pricina problemelor financiare.

Melentina Nicoleta Mirică, judecător-sindic în cadrul Tribunalului Constanța, a stabilit cel de al 13-lea termen în dosarul privind falimentul Clubului Județean de Rugby Farul Constanța!
 
Cauza a fost amânată pentru data de 13 septembrie 2021, pentru continuarea procedurii.
 

Licitații fără succes

 
Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 1066/20.01.2021 a fost publicat Raportul nr. 6 al lichidatorului judiciar privind debitoarea Rugby Club Județean Farul Constanța, raport din care aflăm că „de mai bine de cinci luni de zile nu s-a reușit valorificarea bunurilor din patrimoniul debitoarei“.
 
În acest context, lichidatorul judiciar a procedat la convocarea dunării generale a creditorilor, în data de 06 ianuarie 2021, ora 10.00, la sediul său, având următoarea ordine de zi:
 
1.Stabilirea unei noi strategii de valorificare a bunurilor mobile aparținând debitoarei, propunerea lichidatorului judiciar fiind următoarea: Organizarea unui set de 4 licitații publice săptămânale cu prețul de pornirea al licitației diminuat cu 10% față de cel înscris în raportul de evaluare, iar în caz de neadjudecare, organizarea unui set de încă 4 licitații publice săptămânale cu prețul prețul de pornirea al licitației diminuat cu 20% față de cel înscris în raportul de evaluare.
 
Pentru o diminuare mai mare de 20% a prețului de pornire a licitație se va convoca adunarea generală a creditorilor.
 
Potrivit procesului verbal încheiat la acea dată și depus la dosarul cauzei în data de 06.01.2021, au fost concluzionate următoarele: 1.Valorificarea bunurilor din averea debitoarei se face face prin licitație publică conform următorului regulament:
 

Organizarea unui set de 4 licitații publice săptămânale cu prețul de pornirea al licitației diminuat cu 10% față de cel înscris în raportul de evaluare, iar în caz de neadjudecare, organizarea unui set de încă 4 licitații publice săptămânale cu prețul prețul de pornirea al licitației diminuat cu 20% față de cel înscris în raportul de evaluare.
 
Pentru o diminuare mai mare de 20% a prețului de pornire a licitație se va convoca adunarea generală a creditorilor.
 
Mai departe, în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 5963/02.04.2021 a fost publicat Raportul nr. 7 al lichidatorului judiciar privind debitoarea Rugby Club Județean Farul Constanța, nr. 01/02.04.2021.
 
Din respectivul raport reiese că după stabilirea noii strategii de valorificare a bunurilor mobile din patrimoniul debitoarei, în data de 06 ianuarie 2021, lichidatorul judiciar a publicat anunțuri referitoare la organizarea de licitații publice pentru vânzarea bunurilor societății într-un ziar de largă circulație națională.  În acest sens, lichidatorul judiciar organizează licitații publice în fiecare de joi, ora 10.00, la sediul său.
 
Până în prezent nu s-a prezentat nicio persoana interesată.
 
Revenind la dosarul din instanță, pe data de 10 septembrie 2018, Tribunalul Constanța a admis cererea formulată de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța în contradictoriu cu Rugby Club Județean Farul Constanța, pentru o datorie de 120.000 de euro.
 
Ca atare, instanța a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței față de debitoarea Rugby Club Județean Farul Constanța și a desemnat provizoriu pe practicianul în insolvență Cabinet Individual de Insolvență Grecu Nicola, în calitate de administrator judiciar, cu un onorariu de 4.000 de lei, exclusiv TVA, și cota variabilă de 10% din fondurile obținute în beneficiul creditorilor.
 
Ulterior, pe data de 10 iunie 2019, magistrații au dispus începerea procedurii falimentului debitorului Rugby Club Județean Farul Constanța. Tot atunci, instanța a desemnat în calitate de lichidator judiciar pe practicianul în insolvență Cabinet Individual de Insolvență Grecu Nicola.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
Se cere intrarea în insolvenţă a RCJ Farul Constanţa

114 contracte de achiziții publice în câteva luni
Siluan Proiect SRL, fondată de un slujitor al Domnului, a intrat în faliment!


Murfatlar România SA, în faliment! Tribunalul Constanța nu suspendă procesul și sesizează Curtea Constituţională

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii