Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:04 17 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a cerut falimentul Gepeto Impex SA. Ce au decis judecătorii

ro

20 Dec, 2017 00:00 6752 Marime text
Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii constituită la nivelul Regiunii Galaţi a solicitat judecătorilor din Tribunalul Constanţa trecerea în faliment a societăţii comerciale Gepeto Impex SA. Instanţa a respins cererea, ca nefondată. Decizia a fost luată de judecătorul sindic Camelia Trifanov, din Tribunalul Constanţa, în dosarul în care SC Gepeto Impex SRL a solicitat şi a obţinut intrarea în insolvenţă.
 
Conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, la data de 22 iulie 2014, creditoarea SC RCI Leasing România SRL a sesizat judecătorul sindic cu cererea de deschidere a procedurii insolvenţei faţă de debitoarea SC Gepeto Impex SA, împotriva căreia a susţinut că deţine o creanţă certă, lichidă şi exigibilă în cuantum de 670.639 de lei, reprezentând rate de leasing, dobânzi, comisioane de gestiune lunare, prime de asigurare, penalizări, izvorul creanţei constituindu-l 50 de contracte de leasing.
 
Pe calea contestaţiei împotriva stării de insolvenţă, debitoarea SC Gepeto Impex SA a solicitat obligarea creditoarei la consemnarea unei cauţiuni în cuantumul maxim de 40.000 de lei. Ulterior deliberărilor, instanţa a admis cererea formulată de debitoarea SC Gepeto Impex SA şi a obligat creditoarea SC RCI Leasing România IFN SA să consemneze o cauţiune de 5% din valoarea creanţei afirmate.
 
Pe data de 10 noiembrie 2014, Tribunalul Constanţa a respins cererea de deschidere a procedurii insolvenţei faţă de debitoarea SC Gepeto Impex SA, pentru neîndeplinirea de către creditoarea SC RCI Leasing Romania IFN SA a obligaţiei de achitare a cauţiunii.
 
La data de 29 octombrie 2015, debitoarea SC Gepeto Impex SA a investit judecătorul sindic din cadrul Tribunalului Constanţa cu soluţionarea cererii de deschidere a procedurii generale a insolvenţei.
 
În fapt, Gepeto Impex SA a apreciat că este în stare de insolvenţă, datoriile sale la data formulării prezentei cereri fiind în cuantum de 90.623.244 de lei, iar disponibilul societăţii este insuficient pentru stingerea datoriilor existente. În acest context, prezenta debitoare (Gepeto Impex SA) şi-a declarat intenţia de reorganizare pe bază de plan în considerarea dispoziţiilor, solicitând desemnarea societăţii EDGE Business Restructuring Advisor SPRL în calitate de administrator judiciar.
 
Totodată, instanţa a calificat cererile de deschidere a procedurii formulate de creditorii SC Marchand Muntenia SRL, SC Marchand SRL, SC Cvintet TE RA SRL, Banca Comercială Română SA, SC Vilma România Trading SRL, SC Ion Moş SRL, Turcanu Valentin Cătălin ca fiind declaraţii de creanţă.
 
Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 19 decembrie, SC Gepeto Impex SA a fost înfiinţată în anul 1998 şi are sediul social în comuna Lumina, judeţul Constanţa. Capitalul social subscris este de 8.300.000 de lei, integral vărsat, valoarea unei acţiuni fiind de 10 lei.
 

Acţionari persoane fizice sunt: Cristina Mariana Pavlovici, născută pe 19 august 1957, la Bucureşti, care deţine 423.300 de acţiuni, cota de participare la beneficii şi pierderi fiind 51% / 51%; Aurel Robert Boroianu, născut la 14 aprilie 1970, la Bucureşti, care deţine 323.700 de acţiuni, cota de participare la beneficii şi pierderi fiind 39% / 39%; Costică Marin, născut la 24 august 1961, la Drobeta Tr. Severin, care deţine 83.000 de acţiuni, cota de participare la beneficii şi pierderi fiind 10% / 10%.
 
Persoane împuternicite (persoane fizice) sunt Cristina Mariana Pavlovici (administrator special) şi Anca Bud (calitate - director, funcţie - director general), născută pe 28 iulie 1982, la Baia Mare. Domeniul de activitate principal al Gepeto Impex SA este „fabricarea produselor din carne (inclusiv din carne de pasăre)“. Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, în anul 2015, Gepeto Impex SA a avut o cifră de afaceri netă de 55.830.821 de lei, o pierdere netă de 22.750.386 de lei, iar numărul mediu de salariaţi a fost 275.

Ti-a placut articolul?

Comentarii