Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marinetek BSM SRL, administrată până de curând de consilierul judeţean PNL Remus Cristy Băisan, în insolvenţă

ro

20 Mar, 2017 00:00 4271 Marime text
Tribunalul Constanţa va redeschide pe data de 16 mai dosarul în care societatea comercială Marinetek BSM SRL a solicitat şi obţinut deschiderea procedurii generale a insolvenţei. În 2016, Adunarea Generală a Asociaţilor a decis încetarea mandatului de administrator al lui Remus Cristy Băisan, consilierul judeţean PNL, iar în locui acestuia a fost numită Ileana Corina Neacşu, născută la data de 2.01.1987, în municipiul Brăila, pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 27 iulie 2016 şi până la data de 26 iulie 2020.
 
Conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, pe data de 31 ianuarie, debitoarea SC Marinetek BSM SRL a învestit judecătorul sindic din cadrul Tribunalului Constanţa - Secţia a II-a Civilă cu soluţionarea cererii de deschidere a procedurii generale a insolvenţei.
 
În fapt, reprezentanţii Marinetek BSM SRL au apreciat că firma este în stare de insolvenţă, datoriile fiind în cuantum de 2.610.661,44 de lei, iar disponibilul societăţii este insuficient pentru stingerea datoriilor existente. În acest context, Marinetek BSM SRL şi-a declarat intenţia de reorganizare, solicitând desemnarea Tomis IPURL în calitate de administrator judiciar. Instanţa a fixat termenul-limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea şi publicarea în BPI a tabelului preliminar de creanţe la 6 aprilie.
 
În februarie 2012, Tribunalul Constanţa a dispus autorizarea constituirii, înmatricularea şi înregistrarea societăţii comerciale Marinetek BSM SRL, cu domeniul principal de activitate „construcţia de nave şi bărci“. Fondatori: Remus Cristy Băisan, asociat şi administrator, total părţi sociale 18, cota de participare la beneficii şi pierderi 90%, şi Niculina Chiurtu, asociat, total părţi sociale două, cotă de participare la beneficii şi pierderi 10%. Pe data de 15 octombrie 2012, s-a decis schimbarea sediului societăţii Marinetek BSM SRL de la Mangalia în staţiunea Neptun.
 
În februarie 2014, Niculina Chiurtu a decis cesionarea părţilor sociale pe care aceasta le deţinea către Mihaela Băisan. Tot atunci s-a decis ieşirea din societate a Niculinei Chiurtu şi intrarea în societate a Mihaelei Băisan, din Bacău. În ianuarie 2015, Remus Cristy Băisan şi Mihaela Băisan au decis radierea obiectului principal de activitate - „construcţia de nave şi structuri plutitoare“ - şi declararea unui nou obiect principal de activitate, respectiv „construcţii hidrotehnice“.
 
În octombrie 2015 s-a decis majorarea capitalului social al societăţii de la 200 de lei
la 210 lei, ca urmare a cooptării în cadrul societăţii a SC Finn Land Business SRL.
 
În iulie 2016, în Adunarea Generală a Asociaţilor s-a decis cesionarea de către Mihaela Băisan a unui număr de două părţi sociale pe care aceasta le deţine în
societatea Marinetek BSM SRL, către societatea Finn Land Business SRL. Totodată s-a mai hotărât şi ieşirea din societate a Mihaelei Băisan.
 
Tot în 2016 a încetat mandatul de administrator al lui Remus Cristy Băisan şi a fost numită în locul lui Ileana Corina Neacşu, născută la data de 2.01.1987, în municipiul Brăila, pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 27 iulie 2016 şi până la data de 26 iulie 2020.

Citeşte şi: 

Cu ce avere debutează în CJ Constanţa
Liberalul Remus Cristy Băisan scapă de datorii abia în 2019 (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii