Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județului Constanța nu renunță! Se cere, în continuare, insolvența Asociației Naţionale a Veteranilor de Război - Filiala Constanţa

ro

06 Jun, 2023 13:34 1331 Marime text
 
 
 
  • Potrivit motivării, în prezenta cauză, din relaţiile furnizate de Judecătoria Constanţa la data de 02.02.2023 a reieşit că nu există Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război - Filiala Constanţa înregistrată pe raza teritorială a Judecătoriei Constanţa.
 
 
Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) a județului Constanța solicită, în continuare, insolvența Asociației Naţionale a Veteranilor de Război - Filiala Constanţa!
 
Cererea UAT Constanța a fost soluționată de Tribunalul Constanța, prin respingerea cererii.
 
Hotărârea tribunalului a fost contestată de Unitatea Administrativ Teritorială a județului Constanța la Curtea de Apel Constanța.
 
Primul termen în apel a fost stabilit pentru data de 14 iunie 2023.
 
Potrivit motivării, în prezenta cauză, din relaţiile furnizate de Judecătoria Constanţa la data de 02.02.2023 a reieşit că nu există Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război - Filiala Constanţa înregistrată pe raza teritorială a Judecătoriei Constanţa.
 
Judecătorul sindic a reţinut că Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război este înscrisă în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor de la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.
 
Drept urmare, se constată că Filiala Constanţa a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război nu a dobândit personalitate juridică întrucât nu a fost înscrisă în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor Judecătoriei Constanţa, sens în care nu este subiect distinct de drept şi nu poate beneficia de prevederile Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.
 
Pentru considerentele expuse, judecătorul sindic a respins cererea de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de creditorul UAT Judeţul Constanţa, ca neîntemeiată.
 
Informativ, amintim că prin Hotărârea CJC nr. 93 s-a aprobat alocarea sumei de 20.000 de lei Filialei Constanța pentru acordarea de ajutoare sociale a unui număr de 400 de persoane, veterani și urmași ai veteranilor de război  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Veste proastă pentru Asociația Crescătorilor de Cai din Dobrogea „Hippontica“!
 
Oficial și definitiv!
Asociaţia Litoral-Delta Dunării, obligată să achite Consiliului Județean Constanța 1,1 milioane de lei

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii