Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:20 18 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Judecătorii au confirmat planul de reorganizare al RAJDP Constanţa

ro

18 Sep, 2017 00:00 3331 Marime text
Tribunalul Constanţa a confirmat, în şedinţa de vineri, planul de reorganizare al debitoarei Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Constanţa. Decizia instanţei este executorie, iar următorul termen al dosarului, în care RAJDP a solicitat şi a obţinut intrarea în insolvenţă, a fost stabilit pentru data de 24 octombrie.
 
Potrivit datelor puse la dispoziţie de Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 22 decembrie 2015, sub nr. 8071/118/2015, debitoarea Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa RA a solicitat deschiderea procedurii insolvenţei în formă generală, acţiune motivată de faptul că se află în stare de insolvenţă, înregistrând datorii în sumă totală de 49.055.208,49 de lei, iar disponibilul societăţii este insuficient pentru stingerea datoriilor existente.
 
În acest context, conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, prezenta debitoare şi-a declarat intenţia de reorganizare pe bază de plan, în considerarea dispoziţiilor art. 67, alin. 1, litera g) din Legea nr. 85/2014, solicitând ca în calitate de administrator judiciar provizoriu să fie desemnat Dăscălescu & CO SPRL.
 
Pe data de 23 decembrie 2015, judecătorul sindic Laura Smarandi, din Tribunalul Constanţa, a admis cererea formulată de RAJDP şi a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de instituţie. Din 2016, fostul inspector al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa Lucian Lungoci ocupă funcţia de administrator special al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri.
 
Amintim că RAJDP Constanţa a fost judecată şi condamnată de Tribunalul Bucureşti în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat, în primă instanţă, la 15 ani de închisoare.
 
Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa a primit pedeapsa de 300 de zile amendă penală în cuantum de 1.000 de lei pe zi-amendă, aşadar, 300.000 de lei amendă penală. De asemenea, regiei i-a mai fost aplicată pedeapsa complementară a publicării hotărârii de condamnare, prin intermediul postului de televiziune local TV Neptun Constanţa, în număr de zece apariţii, cel mult una pe săptămână, apariţii constând în citirea şi afişarea, simultan, pe o durată de minimum cinci minute, a extrasului din hotărârea de condamnare privitor la inculpată, conţinând descrierea faptelor pentru care s-a dispus condamnarea, astfel cum au fost reţinute în considerentele hotărârii de condamnare, încadrarea juridică şi pedepsele aplicate.
 
Tot în acest dosar, Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, a luat, tot în primă instanţă, şase ani şi patru luni de închisoare. De asemenea, Gică Ene, inginer silvic în cadrul RAJDP Constanţa, a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de cinci ani.
 
În continuare, instanţa a mai decis:
 
Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa - trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de încercare de şase ani.
 
Titi Cenuşă, arhitect-şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean Constanţa - patru ani şi zece luni de închisoare.
 
Lucian Simion, şef al Serviciului Utilităţi Publice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa - patru ani şi zece luni de închisoare.
 
Constantin Vlăducă, inginer al Serviciului Utilităţi Publice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa - trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de şase ani.
 
Victor Aurelian Coman, administrator al SC Rom Coman SRL - nouă ani şi opt luni de închisoare.
 
Daniel Dan Popa, administrator al SC Rom Coman SRL - nouă ani şi opt luni de închisoare.
 
SC Rom Coman SRL a primit pedeapsa de 300 de zile amendă penală în cuantum de 500 de lei per zi-amendă, aşadar, 150.000 de lei amendă penală.
 
Ruxandra Luminiţa Darie, notar public, al cărei nume apare printre inculpaţii celebrului Dosar al Retrocedărilor din Constanţa - trei ani de închisoare cu suspendare condiţionată.
 
Florin Georgel Onescu, fost primar al comunei Lipniţa - trei ani de închisoare cu executare.
 
Nela Geileanu, fost secretar al comunei Lipniţa - trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de patru ani.
 
Ionuţ Ţiţimeaua, fost director general al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa - doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de patru ani.
 
Costică Zelca, administrator al SC Stop SRL - cinci ani de închisoare.
 
SC Stop SRL - 600.000 de lei amendă penală. „Aplică inculpatei pedeapsa complementară a publicării hotărârii de condamnare, prin intermediul postului de televiziune local TV Neptun şi prin intermediul unui post naţional de televiziune, în număr de câte cinci apariţii în cazul fiecăruia dintre cele două posturi, cu o frecvenţă de cel mult o apariţie pe săptămână, publicarea constând în citirea şi afişarea, simultan, pe o durată de minimum cinci minute, a extrasului din hotărârea de condamnare privitor la inculpată, conţinând descrierea faptelor pentru care s-a dispus condamnarea, astfel cum au fost reţinute în considerentele hotărârii de condamnare, încadrarea juridică şi pedepsele aplicate“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Tudorel Pârvu şi Bogdan Dima, foşti directori generali ai Direcţiei Buget-Finanţe din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa - câte doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată.
 
Instanţa a confiscat de la Victor Aurelian Coman şi Daniel Dan Popa câte 11.893.084,31 de lei, de la Nicuşor Daniel Constantinescu, suma de 8.587.504,84 de lei, de la Felicia Tăicuţu, suma de 186.543,45 de lei, de la Tudorel Pârvu şi Dima Bogdan Gavrilă, câte 55.030,83 de lei, de la Titi Cenuşă, Lucian Simion, Constantin Vlăducă, Adrian George Gâmbuţeanu şi Gică Ene, câte 131.512,45 de lei.
 
De asemenea, instanţa a desfiinţat contractul de vânzare-cumpărare autentificat de BNP Darie Ruxandra Luminiţa sub numărul 548/17.07.2009, având ca obiect bunul imobil notat cu numărul cadastral 10193 - Port Izvoarele, HCJC nr. 90/16.03.2009, HCL Lipniţa nr. 50/28.09.2007 şi HCL Lipniţa nr. 51/28.09.2007, şi a dispus revenirea imobilului în proprietatea publică a statului. Inculpaţii au fost obligaţi la plata a câte 6.000 de lei - cheltuieli judiciare stat.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii