Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Insolvenţa societăţii comerciale Rico SRL, amânată pentru luna mai

ro

21 Mar, 2018 00:00 2611 Marime text
Judecătorii din cadrul Tribunalului Constanţa au stabilit un nou termen (16 mai) în dosarul privind insolvenţa societăţii comerciale Rico SRL.
 
Conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, prin cererea înregistrată, creditorul SC Black Sea Suppliers SRL a solicitat declanşarea procedurii insolvenţei împotriva debitorului SC Rico SRL, pretinzând a fi titularul unui drept de creanţă de 195.155,87 de lei asupra acestuia. În susţinere, Black Sea Suppliers SRL a arătat că a încheiat cu Rico SRL contractul de vânzare-cumpărare nr. (…) şi actul adiţional (…), având ca obiect livrarea către Rico a unor materiale de instalaţii termice şi sanitare, în schimbul preţului facturat de vânzător, în termen de 60 de zile de la emiterea facturii fiscale. Printr-o cerere distinctă, înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa, creditorul Crirox Group Construct a solicitat declanşarea procedurii insolvenţei împotriva aceluiaşi debitor (SC Rico SRL), susţinând a fi titularul unei creanţe totalizând 263.664,48 de lei, izvorâtă din opt contracte de lucrări.
 
Pe data de 11 iunie 2014, instanţa a admis cererea principală a creditorului SC Black Sea Suppliers SRL, formulată în contradictoriu cu SC Rico SRL. Mai mult, a fost admisă şi cererea conexă formulată de creditorul SC Crirox Group Construct, în contradictoriu cu SC Rico SRL. Pe cale de consecinţă, instanţa a dispus deschiderea procedurii insolvenţei faţă de debitoarea SC Rico SRL şi a desemnat pe GD Reorganizare şi Lichidare IPURL în calitate de administrator judiciar provizoriu, cu un onorariu fix de 3.000 de lei, exclusiv TVA, şi un onorariu variabil de 10% din valoarea activelor vândute. Pe data de 23 iunie 2014, SC Rico SRL, prin administrator special, a solicitat în clar menţinerea dreptului de administrare prin continuarea activităţii pe baza unui plan de reorganizare.
 
Potrivit Registrului Comerţului, firma Rico SRL a fost înregistrată în 1991 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Asociat unic este Marcel Cornel Gheorghe, născut pe 2.09.1951, în Călăraşi, care deţine capitalul social de 10.085.800 de lei.
 
Amintim că societatea comercială Rico SRL, alături de Euromateria SRL, a contestat de două ori rezultatul licitaţiei organizate de Primăria Municipiului Constanţa pentru atribuirea contractului având ca obiect „Achiziţie execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţii Reabilitarea şi amenajarea Parcului Arheologic - municipiul Constanţa“. De asemenea, asocierea condusă de SC Euromateria SRL, din care mai fac parte SC Rico şi SC Princer, a contestat şi rezultatul procedurii de atribuire a licitaţiei organizate de Compania Naţională de Investiţii pentru reabilitarea şi restaurarea Cazinoului Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii