Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intâlnirea Primului Ministru Victor Ponta cu Secretarul Apararii al SUA, Chuck Hagel

ro

12 Feb, 2015 13:19 1120 Marime text
În cadrul vizitei de lucru întreprinse la Washington, Primul-Ministru Victor Ponta s-a întâlnit la Pentagon cu Secretarul apărării al SUA, Chuck Hagel. Cu acest prilej a fost reafirmată preocuparea constantă pe care Guvernul României o are pentru întărirea cooperării bilaterale în domeniul apărării, ca pilon al parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

A fost subliniată susținerea largă în România pentru consolidarea prezenței cu efective a SUA și NATO în țara noastră. A fost apreciată contribuția României la operațiunile internaționale, în mod special din Afganistan și excelenta colaborare bilaterală în aceste operațiuni.
În cadrul discuției au fost abordate și evoluțiile regionale din Estul Europei, care preocupă deopotrivă România și SUA.

În acest context, Primul-Ministru Ponta a reiterat pozitia ferma a României referitoare la acțiunile Federației Ruse în Ucraina și a subliniat importanța crucială a solidarității tuturor membrilor UE și NATO în fața provocărilor din Estul Europei.
 
Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii