Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:04 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închiderea oficială a proiectului „JOINT RISK MONITORING DURING EMERGENCIES IN THE DANUBE AREA BORDER”

ro

09 Jun, 2015 18:59 617 Marime text
 În perioada 10 - 12.06.2015, la Neptun, judeţul Constanţa, va avea loc închiderea oficială a proiectului strategic ”Joint Risk Monitoring during Emergencies in the Danube Area Border” finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.
                   La această activitate sunt invitaţi să participe reprezentanţii administraţiei publice locale, precum şi reprezentanţi ai tuturor partenerilor din proiect.
                   Cu această ocazie, joi, 11 iunie a.c., ora 12.00, la Centrul Internaţional de Conferinţe al Complexul Hotelier Doina din Neptun va avea loc o conferinţă de presă în care se vor prezenta rezultatele proiectului.
 
                   Jurnaliştii interesaţi să participe la eveniment sunt aşteptaţi la ora 10.45 la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, din strada Mircea cel Bătrân, nr 110, fiind pus la dispoziţie un microbuz pentru deplasare.
Pentru confirmarea participării şi alte detalii, persoană de contact: plutonier Chiriţă Anca, tel. 0745519242.
 
 
 
Informaţii suplimentare:
                   Durata de implementare a proiectului este de 48 de luni de la data semnării contractului de finanţare, iar acesta are un buget total de 11,508,928.63 euro (din care 3,56 milioane euro revin Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă). Partenerii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în derularea şi implementarea proiectului, sunt: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Garda Naţională de Mediu, Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare şi Încercări pentru Electrotehnică ICMET Craiova, Centrul de Inovare şi Transfer Tehnologic CITT Craiova - Universitatea din Craiova, din România, precum şi Directoratul General de Pompieri şi Protecţie Civilă - Ministerul de Interne, Inspectoratul Regional de Mediul şi Apă Veliko Târnovo, Universitatea Sf. Cyril şi Sf. Metodius - Veliko Târnovo, din Bulgaria.
                   Obiectivul proiectului – Îmbunătăţirea pregătirii şi intervenţiei la urgenţe, prevenire eficientă, monitorizare şi limitarea consecinţelor dezastrelor şi lupta pentru combaterea poluării factorilor de mediu în zona eligibilă a programului.
                   Axa prioritară 2. Mediul – utilizarea durabilă şi protecţia resurselor naturale ale mediului şi promovarea unui management al riscului eficient în zona transfrontalieră.
                   Domeniul de intervenţie cheie – Protecţia populaţiei din zonă eligibilă, a mediului de afaceri, mediului şi infrastructurii de potenţialele consecinţe ale dezastrelor naturale şi tehnologice, prin acţiuni comune de prevenire şi răspuns la urgenţe pe întreaga arie transfrontalieră. Dezvoltarea infrastructurii comune şi a serviciilor de prevenire a dezastrelor naturale şi tehnologice, inclusiv serviciile de răspuns la urgenţe.
                   Grupul ţintă – administraţiile publice din zona eligibilă, populaţia din zona eligibilă, alte instituţii cu responsabilităţi în managementul dezastrelor din ambele state, media.

Ti-a placut articolul?

Comentarii