Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul salută încheierea cu succes a procesului de listare a Electrica, precum și implicarea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare în privatizarea companiei

ro

28 Jun, 2014 11:35 1111 Marime text
Guvernul României salută încheierea cu succes a procesului de listare a societăţii de stat Electrica, proces care reprezintă, de fapt, cea mai mare listare petrecută vreodată pe piaţa de capital din România. 
„În urmă cu ceva timp, când vorbeam despre viitoarea listare de succes a Electrica în luna iunie a acestui an, erau foarte mulţi care aveau îndoieli că acest lucru se poate întâmpla. Am reuşit să facem această listare, cea mai mare de pe bursa românească, într-un context de piaţă care poate fi uşor calificat drept unul dificil”, a declarat premierul Victor Ponta.
„Am încurajat prin acest proces dezvoltarea pieţei de capital din România. Mă bucură participarea mare şi reacţia de încredere manifestată de investitori, atât de către cei externi, cât şi de cei din România. Consider că reprezintă semnale importante, pe care le interpretez ca fiind o dovadă de încredere în ultimele evoluţii ale economiei autohtone şi, mă refer aici, la creşterea economică şi la îmbunătăţirea recentă a ratingului de ţară”, a adăugat premierul.
„Totodată, acest proces este numai o parte din strategia Guvernului de a creşte performanţa, integritatea şi transparenţa în companiile de stat.
Salut pe această cale și decizia Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, de a investi în acțiunile Electrica. Acest lucru ne arată că avem o companie ce este privită ca un jucător important pe piața de energie europeană și care are un viitor frumos în față.
Decizia BERD va influența cu siguranță, în sens pozitiv, și alți investitori interesați să se implice pe piața de energie din România, despre care nu am rețineri să afirm că este una dintre cele mai dinamice și cu cel mai mare potențial din regiune”, a mai spus Victor Ponta.
 
Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii