Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Executivul a stabilit finanţarea prioritară a proiectelor aflate în stadiu avansat de execuţie

ro

14 Feb, 2012 23:11 937 Marime text

Guvernul a stabilit, în şedinţa de astăzi, un set de principii în vederea prioritizării cheltuirii banilor publici, în special în ceea ce priveşte cheltuielile de capital, urmând ca fondurile cu această destinaţie să fie direcţionate cu prioritate către proiectele care sunt aproape de execuţie, a anunţat premierul Mihai-Răzvan Ungureanu. "Acele proiecte care sunt într-un grad de finalizare redusă sau care abia au fost începute, nu sunt prioritare", a declarat şeful Executivului.

La rândul său, ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi, a precizat că, prin bugetul pe 2012, se alocă aproape 6,6% din PIB cheltuielilor de capital. "S-a decis ca aceşti bani să fie redirecţionaţi către proiectele care au efect imediat, care pot fi finalizate. Economiile - pentru că din această prioritizare vor reieşi nişte economii -, vor fi direcţionate către proiectele cu impact direct asupra cetăţenilor", a declarat ministrul Finanţelor Publice.

Ministrul Bogdan Drăgoi a subliniat că procesul de prioritizare a cheltuirii banilor publici nu va afecta fondurile dedicate cofinanţării necesare pentru atragerea celor 6 miliarde de euro pe care Guvernul şi-a propus să-i atragă din fonduri europene, în 2012.

După cum bine ştiţi, cele 6 miliarde de euro reprezintă prioritatea numărul unu a bugetului. Acest proces de prioritizare a cheltuirii banilor publici nu va afecta banii dedicaţi cofinanţării necesare ca să atragem cele 6 miliarde de euro. Sunt două procese care vor merge în paralel", a precizat Bogdan Drăgoi.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii