Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment regional “Managementul integrat al Dunării” 11 - 12 iunie 2015, Constanța

ro

10 Jun, 2015 21:30 1095 Marime text
În perioada 11 - 12 iunie 2015, la Constanța, în sala de conferințe a Hotelului Perla, începând cu ora 10, va avea loc evenimentul regional “Managementul integrat al Dunarii”, organizat în cadrul proiectului strategic Danube Water “Managementul Integrat al Fluviului Dunarea'', derulat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera România-Bulgaria 2007-2013, Axa Prioritara 2.

Proiectul Danube Water are ca scop crearea unui sistem transfrontalier România – Bulgaria de gestiune și monitorizare a factorilor de mediu pe Dunăre, menit să sprijine creșterea capacității de cooperare și control transfrontalier în ceea ce privește măsurile comune de combatere a situațiilor extreme (secetă, inundații, poluări, contaminări).

Pe lângă partenerii din cele două țări, implicați în derularea proiectului, la evenimentul regional vor participa reprezentanți ai autorităților locale (consilii județene, prefecturi și primării), ale inspectoratelor pentru situații de urgență, administrațiilor bazinale de apă, agențiilor de protecție a mediului, direcțiilor de sănătate publică și utilizatorilor de apă, precum și universități și ONG-uri, din localitățile aflate în zona eligibilă a proiectului.

Pe parcursul celor două zile vor fi prezentate lucrări privind rezultatele obținute în cadrul proiectului. Acestea se referă la creșterea capacității de intervenție rapidă în cazul unor deversări de poluanți, modernizarea și armonizarea calitativa și cantitativă a apelor Dunării în conformitate cu cerințele OMM și cu cele ale Directivei Cadru a Apei, precum și îmbunătățirea accesului la informații și a vizibilității acestora, în vederea înțelegerii și soluționării în comun a problemelor legate de gospodărirea și protecția apelor, în zona de graniță româno–bulgară.
Prin proiectul Danube Water se aduce o contribuție semnificativă la dezvoltarea comună a zonei de cooperare, prin utilizarea resurselor umane și avantajelor sale naturale și de mediu într-un mod durabil.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii