Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat referitor modificari ale Legii privind reforma în sănătate 28 ianuarie 2015

ro

28 Jan, 2015 13:10 1056 Marime text
Reguli noi pentru sistemul de management al calităţii serviciilor medicale

Guvernul a stabilit introducerea unor noi reguli pentru sistemul de management al calităţii serviciilor medicale, modificând în acest sens Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Printr-o ordonanţă adoptată astăzi, Executivul a decis înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, prin reorganizarea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CONAS), instituţie care va avea rolul să supravegheze, prin intermediul unor evaluări sistematice şi prin pârghii juridice, respectarea calităţii actului medical în toate formele sale.

Noile reglementări creează cadrul juridic necesar pentru a extinde implementarea managementului calităţii serviciilor medicale, aplicat în prezent doar pentru spitale, la toate unităţile sanitare. Astfel, sistemul sanitar, în ansamblul sau, va putea fi monitorizat sub aspectul respectării şi îmbunătăţirii calităţii actului medical. Toate unităţile sanitare vor intră în procesul de evaluare în vederea acreditării. Acreditarea este procesul prin care se validează faptul că serviciile medicale oferite de o unitate sanitară sunt conforme cu standardele adoptate de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, proces în urmă căruia unităţile sanitare sunt clasificate pe categorii de acreditare.

Actul normativ include, de asemenea, şi alte prevederi cu privire la normele de acreditare a unităţilor sanitare, precum şi referitoare la organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate.

Totodată, potrivit actului normativ, cardurile naţionale de asigurări sociale de sănătate care se distribuie prin serviciile poştale, vor putea fi distribuite şi prin intermediul altor mijloace (de exemplu, medicii de familie).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii