Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat ref imprumut BIRD 18 Martie 2015

ro

18 Mar, 2015 14:27 805 Marime text
A fost închis împrumutul de la Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare destinat finanţării reformei sectorului sanitar – faza a II-a
 
 
Guvernul a aprobat astăzi, printr-o Hotărâre, amendamentele convenite cu privire la Acordul de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, destinat finanțării Proiectului privind reforma sectorului sanitar - faza a II-a.

Proiectul privind reforma sectorului sanitar - faza a II-a, a fost implementat de Ministerul Sănătății și a fost cofinanțat din două împrumuturi, unul în valoare de 65,1 milioane de euro de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), un al doilea împrumut de 66,4 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI), precum şi de la bugetul de stat cu suma de 36,38 milioane de euro.

Împrumutul de la BIRD a fost închis, graficul de rambursare aferent acestuia a fost revizuit, iar suma de 614 mii de euro, rămasă netrasă de la BIRD și înregistrată ca economii, a fost anulată.
 
Informaţii suplimentare
Proiectul privind reforma sectorului sanitar - faza a II-a a fost ratificat prin Legea nr. 171/2005, cu modificările și completările ulterioare şi a avut ca obiective îmbunătăţirea calităţii serviciilor în asistenţa medicală de urgenţă, a asistenţei maternale şi neonatale, precum şi a asistenţei medicale primare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii