Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:56 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa ref schimbari program cadru Medium Term Notes -18 Martie 2015

ro

18 Mar, 2015 14:25 495 Marime text
Modificări în programul-cadru de emisiuni de titluri de stat „Medium Term Notes”
 
Guvernul a modificat, printr-o Hotărâre, programul-cadru de emisiuni de titluri de stat, pe termen mediu, „Medium Term Notes”. Schimbările vizează eliminarea sintagmei „pe termen mediu” din titlul și cuprinsul HG nr. 1264/2010, pentru a se elimina eventuale interpretări, întrucât „termenul mediu” este o noțiune care, în legislația națională privind datoria publică, are o definiție diferită față de sensul din legislaţia engleză, respectiv legislaţia americană.

De asemenea, actul normativ modifică suma maximă de 15 miliarde euro, sau echivalent în orice valută, cu valoarea 18 miliarde euro, sau echivalent în orice valută, pentru acoperirea necesarului brut de finanțare prin emisiuni de titluri pe piețele internaționale de capital pentru perioada 2015-2016.

Programul-cadru de emisiuni de titluri de stat, „Medium Term Notes” este o facilitate neangajantă, care se încheie între Ministerul Finanțelor Publice, în calitate de emitent, și un grup de instituții financiare selectate, facilitate în cadrul căreia pot fi lansate periodic emisiuni de titluri de stat în baza unei documentații contractuale standard.

Programul-cadru reprezintă, practic, „infrastructura contractuală” în baza căreia se pot efectua emisiuni de obligațiuni pe piețele externe, fiind încetățenit pe piețele internaționale de capital, fără a fi asociat în mod direct cu maturitatea instrumentelor emise sau cu durata pe care se poate desfășura un asemenea program. Programul oferă emitentului avantajul accesării piețelor de capital într-un timp mai scurt decât cel al efectuării unor tranzacții individuale, precum și flexibilitatea realizării unor emisiuni în diverse valute și la diverse maturități.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii