Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:17 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa re suplimentare buget Administratia Nationala a Penitenciarelor 18 Martie 2015

ro

18 Mar, 2015 14:28 726 Marime text
 Fonduri suplimentare pentru Administrația Națională a Penitenciarelor
 
          Guvernul a aprobat astăzi, printr-o Hotărâre, suplimentarea bugetului Ministerului Justiției pe anul 2015 cu suma de 2 milioane de lei, pentru Administrația Națională a Penitenciarelor, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

          Fondurile alocate suplimentar sunt destinate îmbunătățirii condițiilor din penitenciare și finanțării unor studii de prefezabilitate, etapă inițială în demersul de creștere a capacității de cazare a sistemului penitenciar prin construirea de două noi penitenciare la Caracal și Berceni.
          Astfel, fondurile vor fi distribuite după cum urmează:

            • 1 milion lei pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție: finanțarea unor lucrări de reparații, igienizare, achiziționarea de saltele, pături, etc.
          • 500.000 lei pentru studiul de prefezabilitate pentru noul penitenciar de la Caracal;
          • 500.000 lei pentru studiul de prefezabilitate pentru noul penitenciar de la Berceni.
Noile penitenciare de la Caracal și Berceni vor fi construite prin valorificarea unor imobile preluate de către Administrația Națională a Penitenciarelor.
          Suplimentarea fondurilor bugetare are caracter de urgență având în vedere că bugetul aprobat inițial Administrației Naționale a Penitenciarelor în baza Legii bugetului de stat pe anul 2015 nu acoperea necesarul real de fonduri al sistemului penitenciar.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii