Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania “Jandarmeria pe înţelesul tuturor” continuă şi în acest an

ro

30 Sep, 2014 10:11 1789 Marime text
      Jandarmii constănţeni continuă şi în anul şcolar 2014-2015, Campania de informare, prevenire şi dialog social „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”. Ca şi anul trecut, jandarmii se vot întâlni cu elevii din Şcolile Gimnaziale nr.7 „Remus Opreanu”, nr. 8, nr.29 „Mihai Vitezul” din Constanţa, nr.1 Valu lui Traian, dar şi cu cei de la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari şi Liceul „Decebal” din Constanţa. În perioada septembrie 2013- iunie 2014 reprezentanţii Grupării Mobile Constanţa au desfăşurat 131 de activităţi de prevenire şi combatere a violenţei.

       Datorită impactului pozitiv în rândul elevilor şi cadrelor didactice, conducerile altor instituţii de învăţământ preuniversitar şi-au exprimat dorinţa de a fi incluse în această  campanie.

       Campania se desfăşoară în baza protocolului semnat de Jandarmeria Constanţa şi I.S.J. Constanţa, vizează mai multe deplasări la instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa şi are ca grup-ţintă îndeosebi elevii din grupa de vârstă 10-18 ani.

       Elevilor li se prezintă pe scurt şi pe înţelesul lor, misiunile Jandarmeriei, importanţa şi locul acestei arme în cadrul forţelor de ordine publică şi apărare naţională şi sunt familiarizaţi cu legislaţia în vigoare şi prevederile Codului Penal al României. Totodată acestora li se vor exemplifica situaţii conflictuale şi modul în care pot preveni şi  combate actele de violenţă întâlnite pe drumul de/la şcoală, în incinta şcolii şi pe stradă.

       Activităţile se desfăşoară independent dar şi în cooperare cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, care vor prezenta elevilor materiale informative referitoare la pericolul consumului de substanţe halucinogene, alcool şi tutun.

       Prima etapă a campaniei se va numi „Stop violenţei şi discriminării în şcoli”şi va cuprinde întâlniri ale jandarmilor cu elevii şi profesorii.         

*****  Notă pentru editor
        Campania se desfăşoară pe parcursul unui an, se adresează tuturor cetăţenilor, ONG-urilor şi instituţiilor publice, are ca scop informarea acestora cu privire la rolul pe care îl are Jandarmeria Romană în societate, modul activ în care această instituţie se implică în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor precum şi tipul de misiuni pe care le execută jandarmii, dar şi despre prevenirea şi combaterea violenţei.
        Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa, va semna în această perioadă şase parteneriate educaţionale cu Şcolile Gimnaziale „Remus Opreanu”, „Mihai Viteazul”, nr. 8, nr.1 Valu lui Traian dar şi cu Liceul Teoretic”Decebal” din Constanţa şi Liceul Tehnologic ’’Lazăr Edeleanu’’ Năvodari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii