Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sesizari penale pentru trei societati din judetul Constanta

ro

20 Oct, 2009 14:34 1393 Marime text

NOTA

  In urma unor verificari efectuate la SC Trans – Clean SRL cu sediul social in Valea Dacilor, judetul Constanta, s-a constatat ca a comercializat cereale – orz, rapita, grau – in valoare totala de 893.245 lei, catre o alta societate din Constanta.
Avand in vedere ca societatea nu functioneaza la sediul social declarat, neexistand posibilitatea verificarii inregistrarii in contabilitate a operatiunilor, s-a prezumat ca prejudiciul total creat bugetului de stat este in suma de 262.719 lei.

SC Petrotud SRL Constanta, societate ce nu functioneaza la sediul social declarat, a efectuat tranzactii cu motorina euro 5, in valoare de 4.562.166 lei. Societatea de la care a achizitionat motorina era in reorganizare judiciara, facturile emise de aceasta sunt cu taxare inversa, ceea ce inseamna ca valoarea totala a livrarilor nu contine acciza si TVA aferenta acestora.
Prin comercializarea acestor produse petroliere de catre SC Petrotud SRL se estimeaza un prejudiciu in suma totala de 3.640.610.

SC Burg Master SRL Poarta Alba, societate ce nu functioneaza la sediul social declarat, avand intocmita in acest sens sesizare penala, si-a schimbat atat structura actionariatului cat si sediul in Braila, a vandut catre o societate din judetul Tulcea, in cursul anului 2009, cereale din achizitii intracomunitare din Bulgaria in valoare totala de 2.646.825 lei. Pentru toate operatiunile efectuate care nu au fost inregistrate in contabilitate s-a prezumat ca prejudiciul produs bugetului de stat este in suma totala de 1.025.034 lei.
  Pentru toate cele trei societati s-au intocmit sesizari penale care au fost transmise Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta precum si adrese catre Directia Generala a Finantelor Publica Constanta pentru calcularea cu exactitate a prejudiciului.


DIRECTOR  COORDONATOR

Cristian Radu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii