Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nota informativa - 04.05.2009

ro

04 May, 2009 19:08 904 Marime text

NOTA
  
  In minivacanta de 1 Mai, activitatea comisarilor Garzii Financiare Constanta a avut ca obiectiv principal, verificarea respectarii prevederilor O.U.G. 28/1999 republicata, referitoare la dotarea si utilizarea casei de marcat electronice fiscale in cluburile de pe litoral deschise in aceasta perioada.
  La desfasurarea acestor actiuni s-a colaborat cu diverse institutii ale statului, care au insotit organele de control in efectuarea verificarilor.
  In acest sens, s-a constatat ca la Clubul Gossip din Mamaia nu exista in dotare casa de marcat electronica fiscala, fapt care a determinat neeliberarea bonurilor fiscale pentru clienti.  Amenda aplicata a fost de 9.000 lei.
  In Vama Veche, sprijiniti de Gruparea Mobila de Jandarmi, la Clubul “Km. zero” s-a constatat ca s-au incasat sume fara a se elibera bonuri fiscale. Amenda aplicata a fost de 8.000 lei.
  In Saturn, la Bowling, actiune desfasurata cu Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate, aceeasi incalcarea a legii – neemitere de bonuri fiscale pentru sumele incasate – a fost sanctionata cu amenda de 8.000 lei.
  In Constanta, Clubul Megalos, nu emiteau bonuri fiscale pentru sumele incasate, astfel incat si aici, amenda aplicata a fost de 8.000 lei.
  Tot cu amenda in cuantum de 8.000 lei a fost sanctionata si SC La Monaco SRL  la punctul de lucru din Costinesti, unde se vindea kebab fara a se emite bonuri fiscale.
  Tuturor agentilor economici mai sus mentionati, pe langa amenzile aplicate, li s-au confiscat sumele incasate pentru care nu s-au emis bonuri fiscale, aplicandu-se totodata si masura complementara de suspendare a activitatii pe o perioada de 3 luni.
  Nedotarea si neutilizarea casei de marcat nu au fost singurele incalcari ale prevederilor O.U.G. 28/1999 republicata, sanctionate de catre organele de control. S-au aplicat amenzi cuprinse intre 2.000 si 4.000 lei, pentru faptul ca bonurile emise prin casa de marcat din dotare contin in mod eronat date de identificare sau pentru ca societatea nu avea afisat anuntul de atentionare a clientilor cu privire la solicitarea si pastrarea bonului emis.

         COMISAR SEF SECTIE

Cristian Radu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii