Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:34 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 212 kilograme peşte confiscat

ro

20 Jan, 2014 14:11 674 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ
SERVICIUL TERITORIAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ TULCEA

BULETIN INFORMATIV
20.01.2014
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.


Peste 212 kilograme peşte confiscat
În ultimele două zile, poliţiştii de frontieră tulceni au depistat trei persoane care deţineau şi transportau 212 kilograme peşte rezultat din activităţi de braconaj, fără a deţine documente legale.
În cadrul unor acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul sectoarelor poliţiei de frontieră Tulcea şi Isaccea au depistat, în zona lacurilor Saon, Lipoveni şi Gorgova, trei persoane cu vârste cuprinse între 53 şi 42 de ani, având domiciliul pe raza judeţului Tulcea, asupra cărora au fost descoperite 212 kilograme peşte din speciile caras, şalău, crap şi 20 plase monofilament în lungime de 1090 m.
Ultimul caz a fost înregistrat în data de 18.01.2014, pe Canalul Lipoveni, când poliţiştii de frontieră l-au depistat pe C.G. în vârstă de 42 de ani, în timp ce desfăşura activităţi de pescuit dintr-o ambarcaţiune de lemn. În urma verificărilor, în ambarcaţiune au fost descoperite 11 plase monofilament şi 15 kilograme peşte din speciile şalău şi crap.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „transport al peştelui fără documente legale”, respectiv ,, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”.


Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Tulcea
Inspector principal de poliţie
AGIGHIOLEANU NATALIA

Ti-a placut articolul?

Comentarii