Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:11 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii in judetul Constanta, intr-un dosar de spalare de bani, delapidare si deturnare de fonduri

ro

21 Jul, 2015 16:06 599 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu poliţişti din cadrul IPJ Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au pus în aplicare 16 mandate de percheziţie domiciliară la mai multe adrese, sedii ale unor persoane juridice precum şi domicilii ale unor persoane fizice de pe raza judeţului Constanţa. fiind descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor documente contabile cu valoare probatorie, bunuri,  precum şi diverse sume de bani. 
 
În data de 20.07.2015, acţionând în baza unei ordonanţe a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu poliţişti din cadrul IPJ Constanţa, au pus în aplicare 16 mandate de percheziţie domiciliară în vederea administrării probatoriului într-un dosar penal înregistrat la această unitate de parchet, sub aspectul săvârşirii următoarelor infracţiuni: spălare de bani, delapidare, deturnare de fonduri, fals intelectual şi abuz în serviciu.
Percheziţiile au vizat sediile sociale şi punctele de lucru ale mai multor persoane juridice dar şi domicilii ale unor persoane fizice.
În urma acestora, au fost descoperite şi ridicate documente contabile şi alte înscrisuri cu valoare probatorie precum şi diferite sume de bani (12.900 lei şi 800 euro).
La una dintre adrese au fost descoperite şase butoaie de aproximativ 200 litri fiecare ce conţineau lichid petrolier cu miros specific de motorină pentru care nu existau documente de provenienţă licită. Totodată au fost descoperite trei dispozitive artizanale de pescuit electric şi un acumulator auto folosit la punerea în funcţiune a  acestora, dispozitive electrice interzise de lege din cauza impactului asupra faunei.
         La o altă adresă au fost descoperite plase de pescuit monofilament interzise de lege însumând aproximativ 800 metri lungime precum şi trei motoare de barcă, care au fost ridicate in vederea continuarii verificarilor.
Cercetarile continua sub coordonarea procurorului Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.  
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii