Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de accesorii pentru narghilea nedeclarate descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea

ro

28 Dec, 2015 09:52 3018 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au identificat în P.T.F. Constanţa Sud Agigea un container sosit din Egipt, încărcat cu peste 2000 de accesorii pentru narghilea, în valoare de aproximativ 29.000 de lei, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
 
La sfârşitul săptămânii trecute, în urma controlului de frontieră efectuat la P.T.F. Constanţa Sud Agigea de o echipă comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, asupra unui container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din Egipt, pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, au fost descoperite 2016 accesorii pentru narghilea (pipe metalice şi din lemn, vase de sticlă, tăvi metalice şi suport de lut), care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean sirian, în vârstă de 22 de ani, cu reşedinţa în Bucureşti.
Întreaga cantitate de marfă nedeclarată, evaluată la aproximativ 29.000 de lei, a fost indisponibilizată de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectueaza cercetari pentru săvârşirea infracţiunii de „folosirea de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii