Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:31 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării susceptibile a fi contrafăcute şi nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

ro

26 May, 2015 09:33 699 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Jucării susceptibile a fi contrafăcute şi nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China jucării pentru copii susceptibile a fi contrafăcute şi nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 100.000 lei.
 
• În data de 25.05.2015, în intervalul orar 08.30 - 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 552 de articole reprezentând jucării pentru copii (maşinuţe), care purtau însemnele distinctive ale unei firme cunoscute fiind susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 36.000 lei dacă ar fi originale.
 
• În aceeaşi zi, în intervalul orar 14.30 – 16.00, o altă echipă comună de control a descoperit, într-un alt container sosit în terminalul din Portul Constanţa Sud Agigea pe adresa unei socităţi comerciale din Bucureşti, alte jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 31.500 lei dacă ar fi originale, precum şi marfă nedeclarată la intrarea în ţară, în valoare de 28.800 lei.
 
 
Întreaga cantitate de marfă, atât cea susceptibilă a fi contafăcută, cât şi cea nedeclarată, cu o valoare totală de 96.300 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, doi cetăţeni români cu vârste de 39 ani, respectiv 45 ani, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată şi „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii