Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:21 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării susceptibile a fi contrafăcute şi bunuri nedeclarate confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

ro

12 Jun, 2015 11:22 781 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Jucării susceptibile a fi contrafăcute şi bunuri nedeclarate confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit din China în P.T.F. Constanţa Sud Agigea, 13.896 bucăţi elasice şi bentiţe pentru copii  susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 37.300 lei,  precum şi 5.972 bucăţi rujuri nedeclarate la intrarea în ţară, bunuri cu o valoare totală de aproximativ 75.200 lei.
 
• În data de 10.06.2015, în intervalul orar 14.30 – 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost identificate 13.896 bucăţi de elastice şi bentiţe pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 37.300 lei dacă ar fi originale. Totodată în urma controlului au mai fost descoperite 5.972 bucăţi rujuri, mărfuri nedeclarate în valoare de aproximativ 75.200 lei.
Întreaga cantitate de marfă, atât cea nedeclarată, cât şi cea care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră i-a întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român, cu vârsta de 44 de ani cu domiciliul în localitatea Otopeni judeţul Ilfov, lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată şi „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Comisar-şef  de poliţie
Petrişor IRIMIA
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii