Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:27 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iranian cu documente bulgăreşti falsificate, depistat de poliţiştii de frontieră constănţeni

ro

29 Mar, 2015 15:07 601 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Iranian cu documente bulgăreşti falsificate, depistat de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat în apropierea frontierei de stat un bărbat, cetăţean iranian, care intenţiona să ajungă ilegal într-o ţară din Spaţiul Schengen, folosindu-se de două documente de identitate cu însemnele statului bulgar falsificate.
 
În data de 28.03.2015, în jurul orei 21.15, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în apropierea P.T.F. Ostrov, au depistat o persoană de sex masculin, care nu vorbea limba română şi nu îşi justifica prezenţa în zonă.
Bărbatul a fost condus la sediul S.P.F. Ostrov pentru cercetări, iar în urma verificărilor s-a stabilit că acesta este cetăţean iranian, W.J.A,. în vârstă de 23 ani, care a ales să treacă ilegal frontiera de stat, pe jos, venind dinspre R. Bulgaria, cu scopul de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.
Iniţial, bărbatul în cauză a încercat să-şi ascundă adevărata identitate, prezentând la control un paşaport şi o carte de identitate cu însemnele statului bulgar, ambele fiind susceptibile a fi falsificate.
Cetăţeanul iranian a declarat că şi-a procurat de la Sofia cele două documente de identitate cu însemnele statului bulgar, de la persoane necunoscute, cu scopul de a ajunge în Anglia, unde are un frate stabilit cu ceva vreme în urmă.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului iranian actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 din Codul Penal, respectiv „fals material în înscrisuri oficiale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art 48, alin. 1 raportat la art. 320, alin. 1 Cod Penal.
La finalizarea cercetărilor, migrantul va fi predat autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
 
Peşte comercializat fără documente legale
 
Poliţiştii de frontieră  din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care comercializau cantitatea de 26 kilograme peşte fără a îndeplini condiţiile legale.
 
 În data de 28.03.2015, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa au identificat, pe raza municipiului Constanţa, două persoane care comercializau cantităţi de peşte dintr-o autoutilitară marca Renault Kangoo cu numere de Bucureşti.
Cercetările au stabilit că L.S. LAURENŢIU şi S. IOANA, în vârstă de 40 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, ofereau spre comercializare trecătorilor din zonă cantitatea de 26 kilograme peşte din specii diferite fără a îndeplini condiţiile legale.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, iar cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere, transport sau comercializare a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Ti-a placut articolul?

Comentarii