Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Garda de Coastă - 8.12.2015

ro

08 Dec, 2015 11:26 1364 Marime text
Autoturism Seat furat din Italia, descoperit în Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, au depistat în municipiul Constanţa un autoturism marca Seat declarat furat de autorităţile din Italia.
 
În data de 07.12.2015, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa – Compartimentul Furturi Auto, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, în urma căreia au identificat, în municipiul Constanţa, un autoturism marca Seat Altea despre care existau informaţii că este furat.
Verificările au stabilit că autoturismul în cauză este căutat de autorităţile din Italia, fiind declarat furat din data de 22.10.2015, iar în România este deţinut de cetăţeanul român C.V., în vârstă de 34 de ani.
Persoana în cauză, domiciliată în judeţul Vrancea, a declarat că a cumpărat autoturismul în urma unui anunţ pe internet, plătind suma de 2.700 de euro, fără a cunoaşte faptul că acesta figurează ca fiind furat.
Poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tăinuire la furt”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 1 Cod Penal.
 
Peste 140 kilograme de peşte pescuit ilegal,
confiscat de poliţiştii de frontieră tulceni
                   
Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea - Garda de Coastă au depistat în zona de competenţă un cetăţean român care desfăşurase activităţi de pescuit ilegal, de la care au confiscat 10 plase de pescuit tip monofilament, în lungime de 840 de metri şi cantitatea de 141,6 kilograme peşte din specii diferite.
 
          În data de 07.12.2015, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tulcea au depistat, în apropierea lacului Razelm, pe cetăţeanul român C.M., în vârstă de 35 de ani, care transporta, cu un atelaj hipo, 10 unelte de pescuit tip plasă monofilamnet, în lungime de 840 metri şi cantitatea de 141,6 kilograme peşte din speciile babuşcă şi şalău.
Bărbatul în cauză, domiciliat pe raza judeţului Tulcea, a recunoscut că a pescuit pe lacul Razelm fără a îndeplini condiţiile legale, astfel încât poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum şi plasele de pescuit, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit a plaselor tip monofilament”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Semiremorcă neînmatriculată şi autoturism cu certificat de înmatriculare fals, descoperite în judeţul Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în portul Constanţa Sud Agigea, respectiv P.T.F. Ostrov, doi cetăţeni români care conduceau un ansamblu auto cu o semiremorcă neînmatriculată, respectiv un autoturism cu numere bulgăreşti al cărui certificat de înmatriculare este fals.
 
• În data de 07.12.2015, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au oprit pentru control, în zona porţii de acces numărul 10 bis a Portului Constanţa Sud Agigea, un ansamblu auto condus de cetăţeanul român C.T., în vârstă de 24 de ani.
În urma verificărilor a rezultat faptul că plăcuţele de înmatriculare ale semiremorcii sunt radiate din circulaţie de autorităţile din Olanda, din data de 25.11.2015.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că nu cunoştea faptul că plăcuţele de înmatriculare sunt radiate din circulaţie, primind documentele în cauză de la firma olandeză care deţine ansamblul auto.
 
• În aceeaşi zi, în jurul orei 17.00, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român T.F., în vârstă de 35 de ani, domiciliat în municipiul Călăraşi, care conducea un autoturism marca Opel Vectra înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de înmatriculare al autoturismului, prezentat la control, este  fals.
 
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punerea în circulaţie sau tractarea unei remorci neînmatriculate”, respectiv „fals material în înscrisuri oficale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 334, alin. 3, art. 320 şi art. 323 din Codul Penal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii