Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Garda de Coastă

ro

09 Nov, 2015 12:02 1452 Marime text
81 de kilograme de peşte confiscate la Isaccea
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă a S.P.F. Isaccea trei cetăţeni români care transportau, cu un autoturism, cantitatea de 81 kilograme peşte din specii diferite, fără documente legale.
 În data de 08.11.2015, în jurul orei 17.45, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea - jud.Tulcea, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Volkswagen Transporter înmatriculat în judeţul Neamţ, în care se aflau trei persoane.
În urma controlului, în autoturism a fost găsită cantitatea de 81 kilograme peşte din specii diferite, pentru care bărbaţii domiciliaţi în judeţul Neamţ, cu vârste între 30 şi 35 ani, nu au prezentat documente de provenienţă şi transport.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării intreaga cantitate de peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Român cu permis de conducere bulgaresc fals, descoperit în P.T.F. Ostrov
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Ostrov un cetăţean român care conducea un autoturism înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.
În data de 06.11.2015, în jurul orei 12.50, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român M.C., în vârstă de 25 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti, care conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma controlului, a rezultat faptul că permisul de conducere cu însemnele statului bulgar nu îndeplineşte condiţiile de fond ale unuia autentic, fiind fals.
Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat documentul fără a cunoaşte faptul că acesta este fals.
Poliţiştii de frontieră efectuează cerectari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „fals material în înscrisuri oficiale”, prevăzută şi sancţionată de art. 320, alin. 1 din Codul Penal, „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323  din Codul Penal şi „conducerea unui vehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere”, faptă prevăzută şi sanccţionată de art. 335, alin. 1 din Cod Penal cu aplicarea art. 38 din Codul Penal.
 
Conducerea unei ambarcaţiuni fără brevet în Delta Dunării
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea o ambarcaţiune neînmatriculată fără a deţine brevet sau certificat de capacitate corespunzător.
În data de 06.11.2015, în jurul orei 16.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tulcea au oprit pentru control, pe braţul Sf. Gheorghe, o ambarcaţiune model Romcraft cu motor fără număr de înmatriculare, condusă de cetăţeanul român C.H., în vârstă de 41 de ani.
În urma verificărilor, a rezultat faptul că bărbatul în cauză nu deţine brevet sau certificat de capacitate corespunzător pentru conducerea unei nave/ambarcaţiuni, astfel încât poliţiştii de frontieră efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unei ambarcaţiuni de către o persoană fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 2, pct. 1 din Legea 191/2003 actualizată privind Regimul transportului naval.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii