Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Garda de Coastă - 16.11.2015

ro

16 Nov, 2015 11:46 1121 Marime text
60.000 de pachete cu ţigarete netimbrate confiscate în P.T.F. Negru Vodă
 
          În cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în colaborare cu lucrătorii vamali, au descoperit, în P.T.F. Negru Vodă, 60.000 de pachete cu ţigarete netimbrate, cu o valoare de aproximativ 600.000 de lei, pe care un cetăţean cu dublă cetăţenie, moldoveană şi bulgară, a încercat să le introducă ilegal în ţară.
          În data de 15.11.2015, în jurul orei 06.30, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean cu dublă cetăţenie, moldoveană şi bulgară, R. VALERII, în vârstă de 59 de ani, care conducea un autocamion marca DAF cu semiremorcă, înmatriculate în judeţul Galaţi, care transporta piese industriale din Turcia pentru o firmă din Federaţia Rusă.
          În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră, alături de lucrători vamali, au efectuat controlul fizic al autocamionului cu semiriemorcă, descoperind ascunse, printre mărfurile transportate, în cutii cu premergătoare pentru copii, 60.000 de pachete cu ţigarete netimbrate marca Ashima.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de aproximativ 600.000 de lei, întocmind lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
 
Peste 4,5 tone piei de animale nedeclarate descoperite în Portul Constanţa
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au identificat în P.T.F. Constanţa un container sosit din China, încărcat cu 4.582,30 kilograme piei de animale care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
 
În data de 13.11.2015, în jurul orei 19.45, în urma controlului de frontieră efectuat la P.T.F. Constanţa de o echipă comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, asupra unui container sosit în Portul Constanţa din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov, au fost descoperite 106 colete încărcate cu piei de animale (ovine), în greutate de 4.582,30 kilograme, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
Întreaga cantitate de marfă nedeclarată, evaluată la 1.400.000 lei şi expediată de o firmă din Italia, a fost indisponibilizată de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectueaza cercetari pentru săvârşirea infracţiunii de „folosirea de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.
 
        Peste 500 de kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Babadag, o percheziţie la un imobil care aparţinea unui cetăţean român, în urma căreia au ridicat în vederea confiscării 49 de unelte de pescuit interzise de lege, în lungime de aproximativ 3 kilometri şi cantitatea de 537,5 kilograme peşte.
În urma activităţilor informativ operative desfăşurate de  poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, s-a stabilit că mai multe persoane de pe raza judeţului Tulcea pescuiau ilegal în lacul Razelm, folosind unelte de pescuit interzise de lege, iar peştele capturat era comercializat fără documente legale către diferite persoane.
Astfel, în data de 14.11.2015, în baza mandatului de percheziţie domiciliară emis de Judecătoria Babadag, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea au efectuat o percheziţie la un imobil aparţinând cetăţeanului român C.G. în vârstă de 56 de ani, domiciliat în localitatea Sălcioara, de pe raza judeţului Tulcea, implicat în activitatea infracţională.
În urma verificărilor au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 47 de unelte de pescuit tip monofilament în lungime totală de 2996 metri, 2 unelte din fir textil tip setcă în lungime totală de 70 metri, 478,7 kilograme peşte proaspăt şi 56,8 kilograme file peşte congelat.
În cauză se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ,,producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, urmând ca cercetările să fie extinse şi pentru alte fapte penale prevăzute de OUG nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii