Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:13 11 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Garda de Coastă - 15.11.2015

ro

25 Nov, 2015 10:57 644 Marime text
Autovehicule cu certificate de înmatriculare false, descoperite în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Negru Vodă doi cetăţeni români care conduceau o autocamionetă marca Iveco, respectiv un microbuz marca Mercedes, cu numere de înmatriculare bulgăreşti, pentru care au prezentat la control certificate de înmatriculare false.
 
• În data de 24.11.2015, în jurul orei 11.45, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român S.M., în vârstă de 61 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, care conducea o autocamionetă marca Iveco înmatriculată în R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de înmatriculare al maşinii, prezentat la control, este  falsificat, iar plăcuţele de înmatriculare ale acesteia aparţin altui autoturism înmatriculat în R. Bulgaria.
 
• Cu o zi în urmă, în jurul orei 12.00, tot în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român M.G., de 26 de ani, domiciliat în municipiul Constanţa, care conducea un microbuz marca Mercedes înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de înmatriculare, prezentat la control, este  falsificat.
 
Ambii conducători auto au declarat că au achiziţionat autovehiculele fără a cunoaşte că documentele în cauză sunt false, iar în primul caz şoferul a specificat şi faptul că nu avea cunoştinţă că plăcuţele de înmatriculare figurează în baza de date pentru un alt autoturism.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficale”, „uz de fals” şi „punerea în circulaţie sau conducerea unui autoturism neînmatriculat sau cu numere false”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, art. 323, respectiv art. 334 din Codul Penal,
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii