Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:25 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Garda de Coastă Braconaj piscicol; Autoturism Ford Galaxy cu talon I.T.P. fals, descoperit în P.T.F. Ostrov

ro

24 Sep, 2015 12:32 691 Marime text
Braconaj piscicol
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care deţineau cantitatea de 70 kilograme peşte fără documente justificative.
● În data de 23.09.2015, în jurul orei 09.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au depistat pe malul lacului Razelm, de pe raza localităţii Sarinasuf, pe M.L. în vârstă de 34 de ani  şi B.P.C. în vârstă de 16 ani, în timp ce descărcau dintr-o ambarcaţiune din lemn, doi saci din rafie cu peşte proaspăt.
 În urma verificărilor, a fost descoperită cantitatea de 58 kilograme peşte din specia caras, pentru care cele doua persoane nu au putut prezenta documente justificative de desfasurare a activitatii de pescuit.
 Persoanele în cauză au declarat că nu deţin permise de pescuit sportiv sau comercial, iar întreaga cantitate de peşte era destinată consumului propriu.
 Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării intreaga cantitate de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, in cauza fiind întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi pedepsită de O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
În data de 23.09.2015, în jurul orei 10.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cernavodă  au depistat in apropierea Staţiei de taxare Giurgeni – Vadu Oii, judeţul Constanţa, un cetatean roman, V.M. în vârstă de 49 de ani, în timp ce oferea spre vânzare participanţilor la trafic peşte, fără a deţine documente justificative.Drept urmare, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor cantitatea de 12 kilograme de peşte din speciile novac şi chefal, iar persoanei în cauză i-a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere / comercializare fără documente legale a peştelui”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.64 lit. h din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Autoturism Ford Galaxy cu talon I.T.P. fals, descoperit în P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Ostrov un cetăţean român care conducea un autoturism înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la controlul de frontieră  un talon  I.T.P. fals.
În data de 23.09.2015, în jurul orei 14.20, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român G.S., în vârstă de 31 de ani, domiciliat în municipiul Olteniţa, judeţul Călăraşi, care conducea un autoturism marca Ford Galaxy, înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma controlului, a rezultat faptul că certificatul tip I.T.P. nu îndeplineşte condiţiile de fond ale unuia autentic, fiind fals.
Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
Lucrătorii noştri au întocmit persoanei în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „fals material în înscrisuri oficiale”, prevăzută şi sancţionată de art. 320 alin. 1 din Codul Penal, precum şi „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323  din Codul Penal.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii