Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Garda de Coastă 260 kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

ro

22 Oct, 2015 11:54 1231 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea – Garda de Coastă au depistat în zona de competenţă un cetăţean român care capturase, în urma unor activităţi de pescuit ilegal, cantitatea de 260  kilograme peşte din diferite specii.
 
În data de 21.10.2015, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au depistat în zona canalului Enisala, de pe raza localităţii Sarichioi, pe cetăţeanul român M.C., în vârstă de 27 de ani, în timp ce descărca dintr-o ambarcaţiune gonflabilă, opt saci confecţionaţi din rafie ce conţineau peşte proaspăt.
La cercetări, a rezultat cantitatea de 260 kilograme peşte din speciile crap şi singer, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente justificative.
Bărbatul a declarat că a găsit sacii ascunşi în stuf, iar când a descoperit că aceştia conţin peşte proaspăt, i-a încărcat în ambarcaţiune cu intenţia de a-i transporta la domiciliul său.
Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,deţinere, transport şi comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.64, lit.h din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii