Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:48 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă13.07.2015

ro

13 Jul, 2015 13:31 585 Marime text
În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Autoturism Alfa Romeo căutat în Germania, descoperit în judeţul Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, au depistat în judeţul Constanţa un autoturism marca Alfa Romeo declarat furat de autorităţile din Germania.
 
La sfârşitul săptămânii trecute poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa – Compartimentul Furturi Auto, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, în urma căreia au identificat, în judeţul Constanţa, un autoturism marca Alfa Romeo model 156 Sport, cu numere de Germania, despre care deţineau informaţia că este căutat în vederea confiscării.
Verificările au stabilit că autoturismul în cauză este căutat de autorităţile din Germania, fiind declarat furat din data de 15.06.2013, iar în România este deţinut de cetăţeanul român M. AIDÎN, în vârstă de 37 de ani.
Persoana în cauză, domiciliată în judeţul Constanţa, a declarat că a cumpărat autoturismul în schimbul sumei de 1.200 de euro, fără a cunoaşte faptul că acesta figurează ca fiind furat.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 7.000 de euro, la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „tăinuire”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 1 din Noul Cod Penal, „uz de fals” şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată”, cu aplicarea art. 38 Cod Penal.
 
O tonă şi jumătate de motorină confiscată la Cernavodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă a S.P.F. Cernavodă doi cetăţeni români care deţineau cantitatea de 1.500 litri produs petrolier cu miros specific de motorină, fără documente justificative.
 
 În data de 10.07.2015, în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii infracţionalităţii, în zona de competenţă, ocazie cu care i-au identificat, pe malul drept al fluviului Dunărea, pe cetăţenii români T.C. MARIAN, de 25 de ani şi I. MARIUS, de 27 de ani, lângă care se aflau opt butoaie de tablă încărcate cu produs petrolier cu miros specific de motorină pentru care nu au putut prezenta documente justificative de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor cantitatea de 1.500 litri de motorină, evaluată la aproximativ 6.000 lei, iar persoanelor în cauză, domiciliate în judeţul Constanţa, le-au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi sancţionateă de art. 228, alin 1 şi art. 229, alin 3, lit a din Noul Cod Penal.
 
Autoturism Renault cu I.T.P. şi carte verde false, descoperit în Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă a S.P.F. Ostrov un cetăţean român care conducea un autoturism înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la control un certificat tip I.T.P. şi o carte verde, ambele documente fiind falsificate.
 
În data de 11.07.2015, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au oprit, pentru control, în zona de competenţă pe cetăţeanul român M. CONSTANTIN, în vârstă de 47 de ani, care conducea un autoturism marca Renault Espace înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la control un certificat tip I.T.P. şi o carte verde falsificate.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Călăraşi, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentele în cauză sunt false.
Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”.
 
57 de kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 57 kilograme peşte din specii diferite fără documente justificative.
În data de 12.07.2015, în jurul orei 11.45, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca BMW, condus de D.A. în vârstă de 52 de ani, domiciliat pe raza judeţului Bacău.
În autoturism a fost găsită cantitatea de 57 kilograme de peşte din speciile crap, ştiucă şi somn pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii