Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa 20.04.2012

ro

20 Apr, 2012 19:00 1318 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ CONSTANŢA


                                           BULETIN INFORMATIV
20.04.2012
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, a fost constatată o infracţiune astfel:

Articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat o persoană de sex feminin care încerca să introducă în ţară peste 100 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte fără a avea documente justificative.
În data de 19.04.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit în bagajele personale ale unei persoane de sex feminin 128 articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru care nu a putut prezenta documente justificative.
Persoana în cauză, C.L. de 38 ani, domiciliată în municipiul Constanţa se întorcea în ţară cu un autocar care efectuează curse regulate între România şi Turcia şi a declarat faptul că dorea să comercializeze respectivele produse.
Bunurile respective, în valoare aproximativă de 2.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana a fost sancţionată contravenţional cu suma de 1.000 lei, conform art. 4, alin. 1 din Legea 12/1990 republicată.

Certificat de înmatriculare auto falsificat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următorul caz  sancţionabil  de Codul Penal.
În data de 19.04.2012, în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche a fost verificat pe sensul de ieşire din ţară un autoturism marca BMW, înmatriculat în R. Bulgaria şi condus de cetăţeanul român D.M. de 30 ani, domiciliat în municipiul Mangalia.
În urma controlului documentelor autoturismului a rezultat faptul că certificatul de înmatriculare prezenta indicii de falsificare.
Şoferul a declarat faptul că nu avea cunoştinţă că acesta este fals deoarece a primit documentele autoturismului de la o cunoştinţă din Bucureşti pentru a efectua inspecţia tehnică periodică în R. Bulgaria.
 Pe numele conducătorului auto au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 288, alin.1, respectiv art. 291 din Codul Penal.


P / Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii