Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa - 18.10.2012

ro

18 Oct, 2012 15:18 1225 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

                                           BULETIN INFORMATIV
18.10.2012
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Autoturism furat din Franţa, descoperit în Mangalia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un autoturism marca Peugeot  care figura ca fiind furat din Franţa.
În data de 17.10.2012, în jurul orei 14.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, în urma căreia au identificat în zona de competenţă un autoturism marca Peugeot Partner, care figura ca fiind furat din Franţa din data de 15.08.2009.
Cel aflat la volan, M.T. în vârstă de 59 ani şi domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat faptul că a achiziţionat autoturismul în data de 12.10.2012 de la un cetăţean român şi nu avea cunoştinţă că era furat.
Autoturismul în cauză, cu numere de Franţa şi evaluat la aproximativ 15.000 lei, a fost ridicat în vederea indisponibilizării.
Şoferul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 26 raportat la art. 208 Cod Penal.

3.500 de ţigarete confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă  au reţinut în vederea confiscării 3.500 de ţigarete netimbrate de provenienţă R. Moldova şi magazin duty-free pe care două persoane domiciliate în judeţul Constanţa le deţineau fără documente legale.
În data de 17.10.2012, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa l-au identificat pe cetăţeanul român M.R., în vârstă de 40 ani şi domiciliat în oraşul Năvodari, care deţinea în portbagajul unui autoturism marca Fiat înmatriculat în R. Bulgaria 1.900 de ţigarete netimbrate fără documente legale pe care intenţiona să le comercializeze.
În data de 18.10.2012, în jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au efectuat controlul de frontieră asupra pasagerilor unui autocar care se întorceau în ţară din direcţia Turcia.
La controlul bagajelor cetăţeanului român I.N., în vârstă de 34 ani şi  domiciliat în municipiul Constanţa, au fost descoperite ascunse 1.600 de ţigarete netimbrate.
 Persoanele în cauză nu au putut prezenta documente justificative, astfel încât cantitatea de ţigarete, în valoare de 1.750 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.
Poliţiştii de frontieră au sancţionat contravenţional persoanele în cauză cu suma de 1.000 lei fiecare, conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.

Conducea un autoturism Chrysler fără permis

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care conducea pe drumurile publice un autoturism având permisul de conducere reţinut.
În data de 17.10.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona de competenţă, l-au identificat pe  cetăţeanul român G.M.C., în vârstă de 35 ani şi domiciliat în judeţul Tulcea, conducând un autoturism marca Chrysler având permisul de conducere suspendat din data de 21.09.2012.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit persoanei în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 86, alin. 2 din O.U.G. 195/2002.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie


Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii