Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:13 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa 16.03.2012

ro

16 Mar, 2012 18:40 594 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ CONSTANŢA

                                           BULETIN INFORMATIV
16.03.2012
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul  frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, a fost constatată o infracţiune astfel:

Deţinere de plase interzise de lege

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat un cetăţean român care intenţiona să introducă în ţară 5 plase de pescuit interzise de lege.
Poliţiştii de frontieră au efectuat în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, în data de 16.03.2012, în jurul orei 03.00, un control asupra unui autocar care efectuează curse între Constanţa şi Istanbul, ocazie cu care au descoperit 5 plase de pescuit tip monofilament, care erau ascunse în cala de bagaje a autocarului şi aparţineau lui A.S. de 43 ani. domiciliat în municipiul Medgidia.
Plasele de pescuit, în lungime totală de 400 metri, au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele persoanei în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „producere, import, deţinere, comercializare sau utilizare a uneltelor de pescuit tip monofilament”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. m din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Bunuri reţinute în vederea confiscării

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat o persoană care intenţiona să introducă în ţară 220 litri ulei de măsline şi 82 kilograme de măsline fără documente legale.
Poliţiştii de frontieră au descoperit în data de 16.03.2012, în jurul orei 01.00, în urma unui control efectuat asupra unui autocar care revenea în ţară din direcţia Turcia, cantitatea de 220 litri ulei de măsline şi 82 kilograme măsline, bunuri ambalate în recipienţi metalici care erau transportate de B.K. de 36 ani, domiciliat în municipiul Constanţa, fără a deţine documente justificative de însoţire a mărfii.
Întreaga cantitate de bunuri, în valoare de aproximativ 4.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar pe numele persoanei în cauză a fost aplicată o amendă contravenţională în cuantum de 1.000 lei conform art. 4, pct. 1 din Legea 12/1990.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii