Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:42 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa - 12.07.2012

ro

12 Jul, 2012 14:57 851 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

                                           BULETIN INFORMATIV
12.07.2012
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Exemplare de sturion şi plase monofilament confiscate
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat trei cetăţeni români care ofereau spre comercializare exemplare de sturion şi alte cantităţi de peşte, respectiv pescuia cu trei plase  monofilament.
 În data de 11.07.2012, în jurul orei 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au acţionat în apropierea staţiei de taxare Vadu Oii – Giurgeni unde i-au identificat pe N.G. de 38 ani, domiciliat în localitatea Hârşova, şi P.M. de 30 ani, domiciliat în localitatea Ciobanu din judeţul Constanţa, care ofereau spre comercializare participanţilor la trafic diferite specii de peşte.
Asupra celor două persoane a fost găsită cantitatea de 24 kilograme de peşte, dintre care aproximativ un kilogram o reprezentau exemplare de sturion din specia cegă, pentru care nu a putut fi justificată provenienţa.
Întreaga cantitate de peşte, evaluată la aproximativ 136 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.
În data de 10.07.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea, în cooperare cu reprezentanţi ai A.R.B.D.D., au acţionat pe braţul Sulina în zona Dunărea Veche, unde l-au surprins pe D.A. de 48 ani, domiciliat în localitatea Sulina, care pescuia cu trei plase monofilament.
Plasele, în lungime de aproximativ 150 metri, au fost ridicate în vederea confiscării.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea unor infracţiuni de braconaj piscicol, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. d şi m din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

 

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Ti-a placut articolul?

Comentarii