Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:35 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa - 07,01.2014

ro

07 Jan, 2014 11:12 857 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

 
   

                                           BULETIN INFORMATIV

07.01.2014
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Trei migranţi pakistanezi depistaţi la „frontiera verde” de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat trei cetăţeni pakistanezi care au trecut ilegal „frontiera verde” în România, pe jos, din R. Bulgaria, cu scopul de a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen.
În data 06.01.2014, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 08.40, poliţiştii de frontieră au identificat, în apropierea localităţii de frontieră Almalău din judeţul Constanţa, un grup format din trei persoane de sex masculin.
 În urma verificărilor a rezultat faptul că bărbaţii în cauză sunt cetăţeni pakistanezi, cu vârste între 22 şi 30 ani, care au ales să intre ilegal în România, prin trecerea pe jos a „frontierei verzi” dinspre R. Bulgaria.
Cei trei bărbaţi pakistanezi au declarat că întenţionau să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen.
Întregul grup de migranţi a fost predat, în cursul zilei de 06.12.2013, autorităţilor de frontieră din R.Bulgaria conform protocolului existent între cele două state.
Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor pakistanezi actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.
 
Alfa Romeo cu certificat de înmatriculare fals, descoperită în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în Bulgaria, pentru care conducătorul auto a prezentat la control un certificat de înmatriculare fals.
În data de 06.11.2014, în jurul orei 10.40, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român N.C., în vârstă de 48 ani, care conducea un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în R. Bulgaria.
Conducătorul auto a prezentat la controlul specific un certificat de înmatriculare care prezenta indicii de falsificare.
Bărbatul, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autotursimul fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 291 Cod Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii