Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:43 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coastă

ro

23 Sep, 2015 15:14 590 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Peste 6 kilograme de tutun confiscat de poliţiştii de frontieră
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit lucrare penală pentru contrabandă unei persoană de sex feminin, care intenţiona să introducă ilegal în ţară 13 pachete ce conţineau 6,5  kg tutun vrac, fără documente justificative.
În data de 22.09.2015, în jurul orei 04.30, în P.T.F. Vama Veche, judeţul Constanţa s-a prezentat pentru controlul de frontieră o persoană de sex feminin,  cetăţean român, care călătorea cu un autocar ce efectuează curse regulate pe ruta Turcia - România.
În bagajele personale ale acesteia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 13 pachete din plastic, ce conţineau 6,5  kg. tutun vrac.
Persoana în cauză, domiciliată în municipiul Constanţa, a declarat că a achiziţionat pachetele de tutun din Turcia, pentru a-l comercializa în România.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării pachetele cu tutun, în valoare de aproximativ 650 lei, iar persoanei în cauză i-a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3  din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii