Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 29.08.2015

ro

29 Aug, 2015 18:09 1264 Marime text
În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Sase persoane , trecind  ilegal frontiera de stat , depistate de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului legal investit din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Constanta, au depistat în zona de competenţă sase cetăţeni,  care au intrat ilegal pe teritoriul României.
 
      În data de 28.08.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă,  au  depistate şase persoane, un britanic, S. J.H( 39 ani).si 5 irakieni - 2 barbati (de 24 si 34 an),2 femei (de 20 si 27 ani) si un minor,care au trecut ilegal frontiera,pe jos, prin proximitatea PTF Negru-Voda. Initial, grupul in cauza,aflat la bordul unui autovechicul inmatriculat in Anglia, condus de un cetatean german, F.A.M.( de 48 ani), a intentionat sa intre in tara, prin PTF Negru-Voda .Datorita neprezentarii documentelor justificative privind scopul si conditiile sederii ,conform prevederilor legale, nu  s-a permis intrarea in tara pentru cei cinci cetatenii irakieni. In aceste conditii intreg grupul s-a inapoiat in Bulgaria , cu intentia vadita de a gasi alta  cale pentru a intra in Romania..
    La orele 03.45,  sase persoane au fost depistate pe timpul trecerii ilegala a frontierei de stat. Acestea au fost conduse la sediul SPF Negru-Voda pentru continuarea cercetarilor. Din declaratii a reiesit faptul ca persoanele in cauza s-au deplasat cu autovechiculul mentionat anterior, pe teritoriul statului bulgar si ca sperau sa urmeze acelasi tipar si in Romania. Pe parcursul cercetarilor, s-a evidentiat implicarea activa si vadita  a conducatorului auto, cetateanul  german mentionat anterior, in organizarea activitatilor ilegale  si care , in acest  timp a intrat legal in Romania .Cu sprijinul Inspectoratului de Politie Judetean Constanta - Serviciul Politiei Rutiere, cetateanul in cauza a fost depistat si retinut pentru cercetari, in trafic, in municipiul Constanta  .
In urma finalizarii cercetarilor in cauza  , procurorul de caz  a dispus masura asiguratorie a sechestrului pentru autovechiculul folosit de traficantii de migranti si  sesizarea,prin rechizitoriu, a judecatorului de camera preliminara din cadrul Tribunalului Constanta ,cu propunere de arestare pentru cetatenii britanic si respectiv german,sub acuzatia de „ trafic de migranti ”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 263, din Codul Penal.
Cetatenii irakieni au fost returnati autoritatilor  de frontiera bulgare in data de 28.08.2015,orele 18.00,in baza acordului de readmisie.

Actiune de salvare comuna ISU Tulcea - Garda de Coasta in zona Zaton
 
        Poliţiştii de frontieră tulceni din cadrul Gărzii de Coast in cooperare cu lucratori de la ISU Tulcea au desfasurat activitat ispecifice pentru salvarea unu icetatean blocat in namol, care a solicitat ajutor prin serviciul unic 112.
 
În data 29.08.2015, orele 09.30, la centrul de coordonare SCOMAR a fost primita o solicitare din partea ISU TULCEA  pentru declansarea unei actiunui de cautare si salvare de vieti omenesti. , in scopul salvarii unui turist aflat intr-un caiac, care a ramas blocat in namol ,in zona Zatoane. Persoana in cauza nu a putut fi recuperata din locatia unde se afla decit cu ajutorul unui elicopter din cadrul IGAv-MAI, nefiind posibil accesul in zona cu alt mijloc de salvare. La orele 13.55  elicopterul a ridicat persoana, de la sol ,cu ajutorul unui troliu  si l-a transportat in siguranta  la Tulcea unde a fost preluat de un echipaj al ISU TULCEA.Personalul Garzii de Coasta a participat la activitate cu mijloacae de interventie terestre si navale si cu un ofiter coordonator aflat la bordul elicopterului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii