Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:56 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 26.08.2015

ro

26 Aug, 2015 13:32 584 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Doi cetăţeni romani, cercetati de poliţiştii de frontieră din Cernavoda, pentru transportul a peste o tona de motorina fără documente justificative
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona localităţii Dunarea, judetul Constanta, doi cetăţeni romani care transportau, fara documente legale peste o tona de combustibil într-o autoutilitară inmatriculata in Bulgaria.
 În data de 25.08.2015, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavoda au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitara inmatriculata in Bulgaria. În autovehicul se aflau conducatorul auto C.I. Gabriel, în vârstă de 33 ani si ca pasager, E. Giorgian, de 37 ani, ambii, domiciliati in judetul Constanta, care au declarat ca transporta combustibil.
La controlul maşinii, au fost descoperite 6 butoaie metalice continând cantitatea de aproximativ 1080 litri lichid cu miros specific de motorina, pentru care persoanele în cauză nu au fost in masura sa faca dovada legalitatii transportului.
Cantitatea de combustibil, în valoare de 4320 lei, a fost indisponibilizată urmând a fi predată la o societate de profil, iar cercetarile continua sub coordonarea Parchetului de pe lânga Judecatoria Medgidia în vederea luării măsurilor legale faţă de cei doi cetateni romani.
 
Aparatura specifica tehnicii de supraveghere susceptibila a fi contrafăcute, descoperita în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrători vamali, descoperind într-un container sosit din China, în P.T.F. Constanţa Sud Agigea, aparatura periferica specifica tehnicii de supraveghere, susceptibila a fi contrafăcuta, cu o valoare de aproximativ 34.000 lei, dacă ar fi fost originale.
 
In data de 25.08.2015,orele 14.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali  au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China, pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului, au fost descoperite 170 bucati inregistratoare digitale pentru sistem de supraveghere dotate cu mufe model HDMI ,inscriptionate „HDMI”, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 34.000 lei, dacă ar fi originale. Bunurile au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali, până la finalizarea cercetărilor şi luarea măsurilor ce se impun.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean chinez, în vârsta de 50 de ani, cu domiciliul în Bucuresti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, privind marcile si indicatiile geografice.
 
Autovechicul cu certificat ITP fals, descoperit în P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Ostrov, un cetăţean român care conducea un autovechicul înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la control un certificat de înmatriculare fals.
 
În data de 26.08.2015, în jurul orei 06.30, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare in tara, cetăţeanul român D. PAUL, în vârstă de 57 de ani, domiciliat în judetul Constanta, care conducea un autovechicul,  marca FORD TRANZIT înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificarii documentelor a rezultat faptul că certificatul de inspectie tehnica periodica, cu însemnele autoritatilor din Bulgaria, nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic fiind susceptibil a fi falsificat. Verificările specialistilor criminalisti au confirmat acest fapt.
Conducatorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
Poliţiştii de frontieră au întocmit, în cauză, lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 48 raportat la art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal, lucrare inaintata Parchetului de pe linga Judecatoria Medgidia.
Braconaj  piscicol la Luncavita
Poliţiştii de frontieră tulceni au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care detinea si transporta, în mod ilegal, cantitatea de 29 kilograme peşte specii diferite.
        În data de 25.08.2015, în jurul orei 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Isaccea, au oprit în vederea controlului, în zona localitatii Luncavita, un cetăţean român,C.I., în vârstă de 47 ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea. Acesta transporta,  29 kilograme peşte diferite specii, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienta.
Cantitate de peşte a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,detinere, transport si comercializare, fara documente legale a pestelui, icrelor si produselor din peste obtinute din pescuit ‘| fapta prevazută şi pedepsită de art. 64, lit. h din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Ti-a placut articolul?

Comentarii