Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă- 25.08.2015

ro

25 Aug, 2015 13:16 1157 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
             
        560 de pachete cu ţigarete de contrabandă descoperite în P.T.F. Vama Veche
Politiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Vama Veche trei persoane de sex feminin care intenţionau să introducă în ţară 560 de pachete cu ţigarete netimbrate fără documente justificative.
 
În data de 25.08.2015, în jurul orei 07.00, în P.T.F. Vama Veche s-au prezentat pentru controlul de frontieră cetăţenii români M. ELMAS, în vârstă de 50 de ani , A. MERAC, de 41 de ani si I. CADER, de 40 ani,toate pasagere intr-un autocar care efectuează curse regulate între Turcia şi România. lLa control in bagajele personale ale femeilor au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 560 de pachete cu ţigarete netimbrate mărcile „MM Slims”.Persoanele în cauză, domiciliate în municipiul Constanţa, au declarat că au achiziţionat ţigaretele de pe teritoriul R. Bulgaria, pentru consum propriu.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării, cantitatea de  ţigarete, în valoare de aproximativ 5.590 lei şi au întocmit persoanelor in cauza, lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
 
 Jucarii contrafacute oprite de la comercializare
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă in cooperare cu lucratorii vamali,pe baza analizei de risc, au identificat în  terminalul de containere din zona Constanta Sud- Agigea, un container ce continea seturi de jucarii contrafacute.
 
În data de 24.08.2015, în jurul orei 17.50, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N.Constanta in cooperare cu lucratorii vamali  au efectuat controlul specific la un container sosit din China pentru o societata comerciala din Bucuresti. In urma verificarilor  in container au fost descoperite 456 seturi  jucarii din plastic penrtru constructiei purtind marca comunitara, figurativa si design 3D „LEGO”, bunuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuala.
Autoritatea vamala a dispus retinerea bunurilor contrafacute, in valoare aproximativa de 68.500 lei si lasarea acestora in custodia unui comisionar vamal pe baza de proces verbal..
A fost intocmita lucrare penala pentru savirsirea infractiunii de „ punere in circulatie fara drept a unui produs putrtind o marca identica sau similara cu o marca inregistratapentru produse identice sau sinmilare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate”
 
Autovehicul Opel Vectra cu I.T.P. fals, descoperit la PTF Ostrov
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat la PTF Ostrov,  un cetăţean român care conducea un autovehicul înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la control un certificat tip I.T.P. fals.
 
În data de 24.08.2015, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au oprit pentru executarea controlului , la PTF Ostrov, pe sensul de iesire din tara , un autovehicul marca Opel Vectra, înmatriculat în R. Bulgaria şi condus de cetăţeanul român B. LIVIU, în vârstă de 33 de ani, domiciliat în judeţul Bacau.
În urma verificarii documentelor prezentate, a rezultat faptul că certificatul tip I.T.P., cu insemnele autoritatilor din Bulgaria, nu îndeplineşte condiţiile de fond ale unuia autentic, fiind susceptibil a fi falsificat. Verificarile specialistilor criminalisti au confirmat acest fapt.
Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
Poliţiştii de frontieră au întocmit, în cauză, lucrare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ uz de fals ”si „ fals material in inscrisuri oficiale”, fapte prevăzute şi sancţionate conform prevederilor art. 320 si 323 din Codul Penal.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii