Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:59 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 23.11.2015

ro

23 Nov, 2015 10:30 552 Marime text
Autoturism Opel căutat în Italia, descoperit la P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Ostrov un autoturism marca Opel semnalat ca fiind căutat de autorităţile din Italia, pe care doi bărbaţi, un cetăţean român şi unul bulgar, intenţionau să-l scoată din ţară pentru a-l înmatricula în R. Bulgaria.
 
În data de 22.11.2015, în jurul orei 07.45, la P.T.F. Ostrov, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul roman C.D., în vârstă de 42 de ani, domiciliat în Bucureşti, însoţit de cetăţeanul bulgar P.P., care călătoreau cu un autovehicul marca Seat Alhambra, înmatriculat în R. Bulgaria. Acesta tracta o platformă pe care era transportat un autoturism marca Opel Corsa cu numere de Italia.
În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că autoturismul transportat pe plaformă este semnalat ca fiind „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile din Italia, din data de 14.01.2015.
La cercetări, cetăţeanul român a declarat că autoturismul Opel îi aparţine unei cunoştinţe din România care l-a contactat pentru a-l înmatricula în R. Bulgaria şi nu ştia că acesta este declarat furat.
În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „furt”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin. 1, Cod Penal, iar autoturismul, evaluat la aproximativ 13.500 de lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Ostrov în vederea continuării cercetărilor.
                 
Jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit, într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, pentru o societate comercială din judeţul Ilfov, 3.672 de jucării susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 300.000 lei dacă ar fi originale.
 
În data de 20.11.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, împreună cu lucratorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, în care se aflau jucării pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Bucureşti.
Administratorul societăţii comerciale în cauză este un bărbat în vârstă de 37 de ani, cu domiciliul în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost descoperite 3.672 de jucării (maşinuţe şi căluţi din plastic), care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 300.000 lei dacă ar fi fost originale.
Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Autovehicul Volkswagen cu I.T.P. şi talon false, identificat în P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Ostrov doi cetăţeni români care intenţionau să se deplaseze în R. Bulgaria cu un autovehicul marca Volkswagen, pentru care au prezentat la control un certificat tip I.T.P. şi un talon auto false.
 
În data de 20.11.2015, în jurul orei 11.00, în P.T.F. Ostrov s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţenii români Z.C., în vârstă de 66 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen Trasporter înmatriculat în R. Bulgaria, însoţit de cetăţeanul român L.N. de 50 de ani, proprietarul autoturismului în cauză, ambii bărbaţi fiind domiciliaţi în judeţul Giurgiu.
În urma controlului a rezultat faptul că certificatul tip I.T.P. şi talonul auto nu îndeplinesc condiţiile de fond ale unora autentice fiind susceptibile a fi falsificate. Verificările poliţiştilor de frontieră au confirmat acest fapt.
Pasagerul din dreapta, proprietarul maşinii, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentele sunt false.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, alin.1, respectiv art. 323 din Codul Penal.
Bărbat surprins în timp ce comercializa ilegal 49 kilograme peşte
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă a S.P.F. Pardina-judeţul Tulcea, identificând un cetăţean român care oferea spre comercializare aproximativ 50  kilograme peşte, fără documente justificative.
 
                 În data de 20.11.2015, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Pardina l-au depistat, în zona localităţii Tudor Vladimirescu, pe cetăţteanul român M.M., în vârstă de 53 de ani, în timp ce oferea spre vânzare cantitatea de 49 kilograme peşte proaspăt din speciile ştiucă şi crap, fără a deţine documente justificative.
             Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de  peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar persoana în cauză, domiciliată pe raza judeţului Tulcea, este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui”, faptă prevăzută şi pedepsită de O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii