Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:57 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 20.11.2015

ro

20 Nov, 2015 11:38 837 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Două tone de motorină confiscate la Cernavodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă a S.P.F. Cernavodă patru cetăţeni români care sustrăseseră 2.000 litri de produs petrolier, de la o navă ancorată pe fluviul Dunărea.
 
 În data de 18.11.2015, în jurul orei 23.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă, aflaţi într-o misiune specifică în zona de competenţă, au observat, pe malul fluviului Dunărea, în dreptul kilometrului fluvial 237, patru persoane de sex masculin, care încărcaseră mai multe butoaie din plastic într-o autoutilitară marca Ford Transit înmatriculată în R. Bulgaria
La controlul specific, lucrătorii noştri au stabilit că persoanele în cauză, cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 20 şi 39 ani, deţineau 10 butoaie din plastic încărcate cu produs petrolier cu miros specific de motorină, pentru care nu au putut prezenta documente justificative, motiv pentru care au demarat cercetările.
În urma verificărilor, bărbaţii, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, au declarat cu au achiziţionat motorina de la o navă aflată pe Dunăre, iar ulterior au transportat-o la mal cu o ambarcaţiune din tablă cu motor.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor ambarcaţia cu motor, autoutilitara şi cele două tone de motorină, bunuri evaluate la aproximativ 30.480 lei, iar în cauză se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin 1 şi art. 229, alin 3, lit a din Cod Penal.
 
Transport ilegal de material lemnos
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă doi cetăţeni români care transportau, cu o autoutilitară, cantitatea de 1,60  metri cubi de material lemnos din specia salcie fără documente justificative.
 
În data de 18.11.2015, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, pe malul Dunării, o autoutilitară marca Mercedes-Benz, cu numere de înmatriculare provizorii de Constanţa, în care se aflau cetăţenii români O.B., de 25 de ani şi I.I., de 36 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa.
În urma controlului în maşină a fost descoperită cantitatea de 1,60 metri cubi de material lemnos din specia salcie pentru care bărbaţii nu au putut prezenta documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de material lemnos, evaluată la 260 de lei, care ulterior a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Cernavodă, precum şi o drujbă evaluată la 400 de lei.
În cauză, se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea sau scoaterea de rădăcini fără drept a arborilor sau puieţilor din fondul forestier naţional”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 107, alin. 1, lit. a din Legea 46/2008.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii