Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ garda de Coastă - 20.08.2012

ro

20 Aug, 2012 17:38 1136 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ


 BULETIN INFORMATIV

20.08.2012
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 4 infracţiuni astfel:

Plase interzise de lege, în lungime de 1,4 kilometri, confiscate
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat patru cetăţeni români care transportau 24 de plase de pescuit interzise de lege în lungime de aproximativ 1.400 metri.
În data de 17.08.2012, în jurul orei 04.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tulcea au acţionat pe raza localităţii Baia unde au verificat un atelaj hipo în care se aflau C.V. de 33 ani şi B.I. de 37 ani, domiciliaţi în localitatea Sinoe.
Cei doi transportau în saci de rafie 18 plase monofilament şi 12 kilograme de peşte din specia caras.
În aceeaşi zi, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Băneasa au acţionat în zona lacului Oltina unde l-au identificat pe C.F.S. de 17 ani, domiciliat în localitatea Oltina, care avea asupra sa 2 plase monofilament şi o plasă tip setcă.
În data de 16.08.2012, în jurul orei 21.30, în apropierea lacului Caraburun din judeţul Tulcea a fost depistat N.R. de 50 ani, domiciliat în localitatea Mihai Viteazu, care transporta 3 plase monofilament.
Plasele, în lungime de aproximativ 1.400 metri, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.
Cele patru persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere a plaselor monofilament şi transport ilegal al peştelui, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Aparate de vopsit susceptibile a fi contrafăcute

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China în P.P.F. Constanţa Sud Agigea, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.
Containerul controlat în data de 17.08.2012, în jurul orei 13.00, sosise din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi era încărcat cu 178 aparate de vopsit, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.
Bunurile descoperite, cu o  valoare de aproximativ 23.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea confiscării.
Pe numele administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român în vârstă de 26 ani, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată.

Cooperare între pompieri şi poliţişti de frontieră la stingerea unui incendiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători ai I.S.U. Tulcea şi sprijiniţi de câţiva turişti, au localizat şi stins un incendiu izbucnit într-o zonă izolată din judeţul Tulcea.
În data de 18.08.2012, în jurul orei 16.00, echipajul unei ambarcaţiuni a Sectorului P.F. Tulcea care efectua o misiune de patrulare pe fluviul Dunărea a observat un focar de incendiu izbucnit într-o zonă izolată situată la aproximativ 10 kilometri de municipiul Tulcea.


Poliţiştii de frontieră au intervenit imediat pentru limitarea propagării incendiului, anunţând totodată reprezentanţii I.S.U. Tulcea.
Deoarece zona este greu accesibilă pe uscat, ambarcaţiunea Gărzii de Coastă a preluat formaţiunea de pompieri şi a transportat-o la locul incendiului.
Poliţiştii de frontieră şi pompierii au fost sprijiniţi în acţiunea de stingere a incendiului şi de câţiva turişti aflaţi în zonă, misiunea încheindu-se în jurul orei 20.30.
Au fost înregistrate pagube doar în ceea ce priveşte vegetaţia uscată, incendiul nepropagându-se la pădurea din zonă.
De asemenea, nicio persoană participantă la acţiune nu a fost rănită.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii