Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 19.08.2015

ro

19 Aug, 2015 13:30 985 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Peste 4.000.000 tuburi pentru ţigări cu fitru susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali si au descoperit într-un container, în P.T.F. Constanţa Sud Agigea, peste 4.000.000 tuburi pentru ţigări, inscripţionate  cu marca unei firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 245.000 lei dacă ar fi fost originale.
În data de 18.08.2015, în intervalul orar 10.00 - 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Constanţa şi lucrătorii vamali au efectuat controlul unui container sosit din Turcia pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Constanţa.
În urma controlului au fost identificate 4.900.000 tuburi pentru ţigări cu filtru, inscriptionate cu numele unei marci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 245.000 lei dacă ar fi fost originale. Tuburile de ţigări au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor şi luarea măsurilor ce se impun.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, cetăţean turc, în vârstă de 53 de ani, cu domiciliul în Istanbul - Turcia, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
 
Peste 990 de pachete cu ţigarete de contrabandă descoperite de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat  în P.T.F. Vama Veche două persoane de sex feminin, care intenţionau să introducă în ţară 780 de pachete cu ţigarete netimbrate fără documente justificative, precum şi o persoană  de sex masculin care comercializa, într-o piaţă din municipiul Constanţa, peste 200 pachete de ţigarete netimbrate fără documente justificative.
 
  • În data de 19.08.2015, în jurul orei 01.30, în P.T.F. Vama Veche s-au prezentat pentru controlul de frontieră două persoane de sex feminin, de cetăţenie română, în vârstă de 34 respectiv 41 de ani, care călătoreau cu un autocar ce efectuează curse regulate între Turcia şi România.
În bagajele personale au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 780 de pachete cu ţigarete netimbrate.
Persoanele în cauză, domiciliate în municipiul Constanţa, au declarat că au achiziţionat ţigaretele de pe teritoriul Turciei.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete, în valoare de aproximativ 7.800 lei, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite lucrări penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
  • În data de 18.07.2015, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa l-au depistat, în zona pieţei Tomis III, pe numitul B.F., în timp ce oferea spre vânzare mai multe pachete de ţigări din mărcile Marlboro şi Pall Mall, fără timbru fiscal, dintr-un autoturism marca Daewoo model Cielo. În urma verificărilor s-a constatat că persoana în cauză urma să comercializeze cantitatea de 145 pachete de ţigări marca Marlboro şi 20 pachete marca Pall Mall, contra sumei de 8 lei pachetul. Acesta a menţionat că mai deţine 50 pachete ţigări marca Marlboro, într-un dulap aflat pa casa scării unde îşi are reşedinţa – municipiul Constanţa, ţigări pe care le-a pus la dispoziţia organelor de cercetare penală.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor cele 195 de pachete de ţigări marca Marlboro, 20 pachete de ţigări marca Pall Mall, precum şi autoturismul marca Dawoo model Cielo în valoare de 3.000 lei provenită, iar cetăţeanul în cauză este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ,,contrabandă – deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, pct. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii