Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:57 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă 18.05.2015

ro

18 May, 2015 13:27 433 Marime text
În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
520 de pachete cu ţigarete netimbrate descoperite pe o navă în Portul Sulina
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit la bordul unei nave sub pavilion Cambodgia, sosită în Portul Sulina din direcţia Georgia, 520 de pachete cu ţigarete netimbrate care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară şi erau ascunse în cabina comandantului navei.
 
În data de 16.05.2015, în jurul orei 11.25, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Sulina au desfăşurat, alături de lucrătorii vamali şi reprezentanţii Căpităniei Zonale Sulina, controlul amănunţit al unei nave sub pavilion Cambodgia, sosită în Portul Sulina din direcţia portului Batumi (Georgia).
În urma controlului de frontieră au fost descoperite ascunse, într-un perete fals din cabina comandantului navei, 520 de pachete cu ţigarete (10.400 bucăţi) netimbrate mărcile Elegance, HKJ, Pirveli Blue şi Pirveli Red care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
Echipa comună de control a ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete, cu o valoare de aproximativ 8.900 lei, iar lucrătorii vamali au aplicat comandantului navei, un cetăţean sirian în vârstă de 36 de ani, o sancţiune contravenţională, în cuatum de 6.000 lei, conform procedurilor legale.
 
100 kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând şase bărbaţi care transportau, cu două autoturisme şi o ambarcaţiune, cantitatea de 100  kilograme peşte, pentru care nu deţineau documente justificative.
 
• În data 17.05.2015, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Renault Clio, condusă de cetăţeanul român D.A., în vârstă de 43 de ani, care tracta un autoturism marca Dacia Logan, în care se afla cetăţeanul român R.C., în vârstă de 21 de ani.
În urma controlului a fost descoperită, în autoturismul Dacia, cantitatea de 49 kilograme peşte din specia caras, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.
 
• Si poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Isaccea au depistat, la sfârşitul săptămânii trecute, patru cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 43 şi 61 de ani, care transportau, cu un autoturism şi o ambarcaţiune, cantitatea de 51 kilograme peşte fără documente justificative.
 
 În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantităţile de peşte pe care le-au predat spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, iar bărbaţii în cauză, domiciliaţi în judeţele Constanţa şi Tulcea, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Aproximativ 700 litri de motorină confiscaţi la Cernavodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă a S.P.F. Cernavodă un cetăţean român care transporta, cu un autovehicul, cantitatea de 200  litri produs petrolier fără documente justificative.
În urma cercetărilor, în zonă au mai fost descoperite abandoante trei butoaie metalice, încărcate cu 480 litri de motorină.
 
 În data de 15.05.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autovehicul marca Ford Transit condus de cetăţeanul român M.V., în vârstă de 36 de ani.
În urma controlului, în autovehicul a fost găsită cantitatea de 200 litri de produs petrolier cu miros specific de motorină, depozitată în 10 bidoane din plastic, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă.
În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, abandonate pe malul Dunării, ascunse în vegetaţie, trei butoaie metalice, încărcate cu 480 litri produs petrolier cu miros de motorină.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cei 680 de litri de produs petrolier conform procedurilor legale şi existând suspiciuni în privinţa provenienţei au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi complicitate la delapidare, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 295 din Noul Cod Penal.

Ti-a placut articolul?

Comentarii