Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:40 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV Garda de Coastă 15.05.2015

ro

15 May, 2015 13:24 485 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
O tonă de motorină confiscată la Cernavodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă a S.P.F. Cernavodă un cetăţean român care transporta, cu un autovehicul, cantitatea de 1.000 litri produs petrolier fără documente justificative.
 
 În data de 14.05.2015, în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autovehicul marca Volkswagen Transporter condus de cetăţeanul român C.I.C., în vârstă de 20 de ani, domiciliat în judeţul Constanţa.
În urma controlului, în autovehicul a fost găsită cantitatea de 1.000 litri de produs petrolier cu miros specific de motorină, depozitată în cinci butoaie metalice, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării produsul petrolier, evaluat la aproximativ 4.000 lei, conform procedurilor legale şi existând suspiciuni în privinţa provenienţei au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi furt calificat, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 228 şi 229 din Noul Cod Penal.
 
Mii de articole de uz casnic nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 12.960 de articole de uz casnic care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, în valoare de aproximativ 113.600 lei.
 
În data de 14.05.2015, în intervalul orar 15.00 - 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 12.960 de articole de uz casnic (bureţi din sârmă), care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, cu o valoare de aproximativ 113.600 lei.
Întreaga cantitate de marfă a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român, cu vârsta de 39 ani, domiciliat în Bucureşti, lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii